Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η αποκάλυψη του γείτονα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Περιγράφει τα μοιραία λεπτά πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του τραγουδιστή! (Video)

Τι λέει για όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ;

10 Σεπτεμβρίου 2019 10:01
Η αποκάλυψη του γείτονα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Περιγράφει τα μοιραία λεπτά πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του τραγουδιστή! (Video)

Θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με το γείτονα του να περιγράφει τα μοιραία λεπτά πριν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του τραγουδιστή! «Ράγισαν» και οι πέτρες στο Καλλιμάρμαρο: Με τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ξεκίνησε η συναυλία! (photos-video)

Αποκάλυψη για Μαχαιρίτσα: «Θα υπήρχε ελπίδα να σωθεί αν…!»

Στον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλοντας την έλλειψη ασθενοφόρων στον Νομό Μαγνησίας, τονίζοντας μάλιστα πως ο δημοφιλής καλλιτέχνης θα είχε ελπίδες να σωθεί αν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Αλμυρού Βόλου για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια και να γίνει γρήγορα η διακομιδή του σε νοσοκομείο. Θρήνος και πόνος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο καλλιτέχνη! (photos-video)

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεός Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ., με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά, ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού, θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς». Ανατριχιαστικό: Αυτή ήταν η ανάρτηση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα λίγο πριν φύγει από τη ζωή!

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι υπάρχουν τρία ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου, τα οποία δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών, καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν τα κέντρα υγείας δεν διαθέτουν ασθενοφόρα και απευθύνονται στο ΕΚΑΒ Βόλου, οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες.

Η απάντηση από το ΕΚΑΒ

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ, διαψεύδοντας τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι όταν η κινητή μονάδα έφτασε στο σπίτι του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το βιογραφικό του σπουδαίου καλλιτέχνη!

Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταγραφεί, «το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε τον θάνατο του τραγουδοποιού, και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

Παράλληλα, το ΕΚΑΒ μιλά για ανεύθυνους που δεν περίμεναν καν την ιατροδικαστική έκθεση πριν αποφανθούν. «Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share