Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος και πόνος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο καλλιτέχνη! (photos-video)

Σπαρακτικά μηνύματα!

9 Σεπτεμβρίου 2019 11:10
Θρήνος και πόνος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα! Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο καλλιτέχνη! (photos-video)

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο της χώρας η είδηση του ξαφνικού θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το βιογραφικό του σπουδαίου καλλιτέχνη!

Μέσα από τα social media άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού τον αποχαιρετούν και θυμούνται αγαπημένους τους στίχους, τραγούδια καθώς και άγνωστες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον αγαπητό τραγουδιστή που έφυγε προδομένος από την καρδιά του τα ξημερώματα τη Δευτέρας.

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος, που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη με ένα Tweet, στο οποίο έγραψε: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

Με τη σειρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την θλίψη της για τον χαμό του τραγουδιστή με ανάρτηση στο Instagram, αναφέροντας τους στίχους ενός δικού του τραγουδιού. «Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές, που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά, πρέπει να φύγω». Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά», για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα», έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.

Τα συλληπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».

Ένα tweet αφιέρωσε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Σε αυτό, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής, θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».

Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας».

Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή φαίνεται να έχει συνταράξει τον Γιάννη Κότσιρα, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το τραγούδι «Εφάπαξ», γράφοντας στη συνοδευτική λεζάντα «Όχι ρε φίλε…όχι».

Όχι ρε φίλε... Όχι...

Posted by Γιάννης Κότσιρας - Yiannis Kotsiras on Sunday, September 8, 2019

«Βαρύ το νέο αμείλικτο. Πώς φτάνει απόκοσμος ο ήχος του κουβά», έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Facebook, ποστάροντας το τραγούδι «Τρόμαξα».

Βαρυ το νεο αμειλικτο Πως φτανει αποκοσμος ο ηχος του κουβα Λ

Posted by Stamatis Kraounakis on Sunday, September 8, 2019

Η Έλενα Ακρίτα, από την πλευρά της, έγραψε: «Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη…».

Σε σοκ βρίσκεται και η Ελένη Δήμου από την είδηση του θανάτου του καλλιτέχνη. Με μία ανάρτηση στο Facebook, η τραγουδίστρια έγραψε «Είμαι σοκαρισμένη. Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αντίο γαμώτο».

Είμαι σοκαρισμένη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Αντίο γαμώτο

Posted by Eleni Dimou on Sunday, September 8, 2019

Με μια κοινή τους στιγμή πάνω στη μουσική σκηνή αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Μπάσης τον φίλο του, γράφοντας «Καλό ταξίδι, αδερφέ μου».

Για έναν εμπνευσμένο άνθρωπο, έναν «ιδιαίτερο βάρδο» και έναν σεμνό άνθρωπο έκανε λόγο ο Γιάννης Ζουγανέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος «έφυγε» το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. «Φεύγει από τη ζωή ένα χαμόγελο, μια κατάσταση, η οποία δεν επανέρχεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης, εμφανώς σοκαρισμένος από τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου του. Ο κ. Ζουγανέλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και έκανε λόγο για ξεχωριστούς ανθρώπους.

Εμφανώς σοκαρισμένος από την τραγική είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για τον συνάδελφο και φίλο του στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί». Ο κ. Σταρόβας τόνισε ότι ο Λαυρέντης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, «είναι ένα κεφάλαιο μόνος του» είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίζω να μην ταλαιπωρήθηκε» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησαν μαζί επί σκηνής. «Έχει αφήσει τόσο υλικό πίσω του και τα τραγούδια δεν πεθαίνουν ποτέ» είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Σταρόβας.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του καλλιτέχνη!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών! Ποια ήταν η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση;

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μαζί με τον αγαπημένο του φίλο, Νίκο Πορτοκάλογλου, είχαν εμφανιστεί τον Μάιο και συγκεκριμένα στις 28/05 στην τελευταία εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, το "VINΥΛΙΟ".

Οι δυο τους κράτησαν συντροφιά στους τηλεθεατές με τα τραγούδια τους, τα οποία και έχουν αφήσει εποχή στην ελληνική δισκογραφία, ενώ μάλιστα απάντησαν και στις ερωτήσεις του παρουσιαστή!

Δείτε την τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share