Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Έκλεισε το Odeon Starcity στη Συγγρού για λίγες μέρες (photo)

Η επίσημη ανακοίνωση

8 Σεπτεμβρίου 2019 15:53
Έκλεισε το Odeon Starcity στη Συγγρού για λίγες μέρες (photo)

Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση της Odeon ο κινηματογράφος θα μείνει κλειστός για λίγες μέρες. Θερινό σινεμά κλείνει για... καλοκαιρινές διακοπές και ανοίγει ξανά 22 Αυγούστου!

«Αγαπητοί μας πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι λόγω προβλήματος ο κινηματογράφος Odeon Starcity, θα παραμείνει κλειστός για μερικές ημέρες! Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Σοκ σε κινηματογράφο: Άνδρας πέθανε την ώρα που έβλεπε θρίλερ!

Τραγικό τέλος είχε ένας Βρετανός τουρίστας που αποφάσισε να παρακολουθήσει μια ταινία θρίλερ στο σινεμά.

Ο 77χρονος Βρετανός άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην αίθουσα του κινηματογράφου, στην Ταϊλάνδη, όπου βρίσκοταν για διακοπές.

Όταν η ταινία τελείωσε και άναψαν τα φώτα ακούστηκαν ουρλιαχτά στην αίθουσα καθώς, η γυναίκα που καθόταν δίπλα στον άτυχο άνδρα, αντιλήφθηκε ότι ο 77χρονος είχε πεθάνει.

Οι υπεύθυνοι του σινεμά κάλεσαν ασθενοφόρο, και το προσωπικό του προσπάθησε να επαναφέρει τον άνδρα χωρίς αποτέλεσμα.
Η νεκροψία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα.

Σαν σήμερα το 1891 γεννιέται ο κινηματογράφος! (Βίντεο)

Μπορεί στις μέρες μας ο Κινηματογράφος να είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές διασκέδασης και η Έβδομη Τέχνη να είναι πιο προσιτή από ποτέ, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν την εποχή των blockbusters, πριν το Χόλιγουντ και την "Χρυσή Εποχή" του, η κινηματογράφηση ήταν περισσότερο ζήτημα τεχνολογίας, παρά Τέχνης.

Η ιδέα των κινούμενων εικόνων "καρφώθηκε" στα μυαλά των ανθρώπων της Δύσης, ήδη από την εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής, όταν και είδαν τις δυνατότητες που ανοίγονταν μπροστά τους στην απεικόνιση και την μετάδοση της εικόνας. Η ιδέα αυτή απέκτησε σάρκα και οστά μία ημέρα σαν σήμερα, 20 Μαΐου 1891, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια το κινητοσκόπιο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις πρώτες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ με το κινητοσκόπιο!

Το κινητοσκόπιο ήταν μία μηχανή παρουσίασης ταινιών, πρόδρομος της σύγχρονης κινηματογραφικής μηχανής προβολής. Αναπτύχθηκε από τον Ουίλλιαμ Ντίκσον στα εργαστήρια του Αμερικανού εφευρέτη Τόμας Έντισον, στον οποίο αποδίδεται και η αρχική σύλληψη της ιδέας κατασκευής του. Η εφεύρεση του κινητοσκοπίου συνδύαζε τη φωτογραφία και την τεχνολογία αναπαράστασης της κίνησης της εικόνας, προβάλλοντας διάτρητο φιλμ των 35 χιλιοστών. Η εικόνα γινόταν ορατή με τη μέθοδο του στερεοσκοπίου.

Η ανάπτυξη του κινητοσκοπίου βασίστηκε σε προγενέστερες ανακαλύψεις. Πιθανόν για αυτό το λόγο, ο Τόμας Έντισον κατοχύρωσε την εφεύρεσή του με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόνο στις ΗΠΑ και δεν επιχείρησε να κατοχυρώσει την εφεύρεση διεθνώς, γεγονός που επέτρεψε την αντιγραφή και περαιτέρω εξέλιξη της, ευνοώντας με αυτό τον τρόπο την ταχύτερη εξέλιξη του κινηματογράφου.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η πρώτη δημόσια παρουσίαση του πρωτότυπου κινητοσκοπίου έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου του 1891, ενώ στις 9 Μαΐου του 1893 έγινε η επίσημη παρουσίαση του, ως ολοκληρωμένη πλέον εφεύρεση, στο Ινστιτούτο Τεχνών και Επιστήμης του Μπρούκλιν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share