Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων! (06/09) (Video)

Τα θέματα της ειδησεογραφίας σήμερα!

6 Σεπτεμβρίου 2019 09:07
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων! (06/09) (Video)

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα...

Δείτε ποια είναι τα θέματα της ειδησεογραφίας που αναδεικνύονται στον ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί»!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας! Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός σήμερα: Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά σημεία της χώρας, καθώς η πρόγνωση του καιρού προβλέπει από το απόγευμα και μετά, βροχές σε Μακεδονία, Θράκη, δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία μάλιστα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα πέσει οριακά κάτω από τους 30 βαθμούς, ενώ η μέγιστη στη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά έως και 6 μποφόρ. Στο σημείο να σας θυμίσουμε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μερομήνια 2019-2020: Ο καιρός ανά μήνα! Τότε θα χιονίσει, τότε θα έχουμε καύσωνες!

Ποιους μήνες θα κάνει τσουχτερό κρύο – Πότε θα χιονίσει – Με τι καιρό θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Απόκριες και Πάσχα!

Μερομήνια 2019-2020: Οι ζέστες και τα χιόνια Τα Μερομήνια ή Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr: Τάσος Αρνιακός: «Διπρόσωπος» ο καιρός! Καλοκαιρία στα ανατολικά, φθινόπωρο δυτικά και βόρεια! (Video)

Δείτε αναλυτικά τι θα συμβεί τον χειμώνα που έρχεται, σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα Ημερομήνια:

Τι καιρό θα κάνει το Σεπτέμβριο

Με κλασικό θερινό ένδυμα πατάει το πόδι του στην περιοχή μας ο Σεπτέμβρης. Υποφερτές ζεστούλες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερά βραδάκια προσφέρει ο ήπιος βοριαδάκος, που κυριαρχεί τις πρώτες μέρες.

Το σκηνικό αυτό φαίνεται πως θα κρατήσει ως και τη μέση περίπου και για να μην πλήξουμε από ανία, στο σημείο αυτό θα συννεφιάσει για λίγο, ίσως απειλήσει και με κάποια ψιχάλα, πλην πέραν τούτου ουδέν, αφού, όπως όλα δείχνουν, κι αυτός ο μηνιάτικος κύκλος θα ολοκληρωθεί μέσα στις συνηθισμένες και (ίσως) λίγο πιο καλοκαιρινές συνθήκες.

Τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο

Ήπιος και δροσερός μας καλημερίζει ο Οκτώβρης. Πάνω στην πρώτη εβδομάδα κάνει να μας αιφνιδιάσει με μια καλοδεχούμενη βροχούλα, αλλά μάλλον για ξεγέλασμα το κάνει.

Το ουσιαστικό πρωτοβρόχι φαίνεται πως θα καθυστερήσει λιγάκι ακόμα. Οι μέρες και οι νύχτες πάντως προσφέρονται για αποδράσεις στη φύση, ταξίδια και ψαρέματα.

Η εικόνα αυτή, με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι πρώτες ουσιαστικές βροχούλες θα πλαισιώσουν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Τι καιρό θα κάνει το Νοέμβριο

Με απολαυστική γλυκύτητα πρωτοεμφανίζεται ο μήνας, αλλά, η μετεωρολογική αυτή συνθήκη, δεν κρατάει περισσότερο από ένα δεκαήμερο, αφού, πάνω στη μιάμιση εβδομάδα, ξαναμουχρώνει ο καιρός.

Το σώμα της γης ξαναμουσκεύεται και όλα δείχνουν, πως η φθινοπωρινή εκδοχή του πράγματος παγιώνει τη νοτισμένη και υγρή παρουσία της.

Ολιγοήμερο διάλειμμα στη συνέχεια και ξανά ουράνια συνοφρύωση συνοδευόμενη από βροχούλα, μόνο που αυτή τη φορά τα χαρακτηριστικά της είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του εικοσαήμερου επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο.

Η τσουχτεράδα αυτή ωστόσο δεν κρατάει πολύ. Γρήγορα αποκαθίσταται η φθινοπωρινή τάξη των πραγμάτων και η σκυτάλη στο Δεκέμβρη παραδίδεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες.

Τι καιρό θα κάνει το Δεκέμβριο

Μια χαρά κατάσταση παραλαμβάνει, από τον προκάτοχό του, ο χριστουγεννιάτης μήνας. Έτσι σου δίνει την εντύπωση πως ζεις σε λάθος στιγμή. Πριν περάσει μια βδομάδα και πριν προλάβεις να συνηθίσεις την απρόσμενη χειμερινή ευωχία, ενσκήπτει ξαφνικός ψυχρός βοριάς.

Πέφτει η θερμοκρασία κι έρχονται τα πράματα στα ίσια τους. Από δω κι εμπρός όλα παίρνουν τον κανονικό τους δρόμο, με αυξομειώσεις στην ένταση των φαινομένων, που αναδεικνύουν τη διπροσωπία του χειμώνα.

Η παγερή βορεινή έξαρση του ανέμου, που παρατηρείται στα μισά του μήνα και λίγο μετά, προβληματίζει σοβαρά όσους προσδοκούν σε ήπιες καιρικές συνθήκες, τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.

Η ισχυρή πιθανότητα βροχόπτωσης, από βορεινή κατεύθυνση μάλιστα, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της πρώτης επαφής των πιο ορεινών σημείων της γης μας, με τις πρώτες λευκές νιφάδες, σηματοδοτεί την έλευση του χειμερινού ηλιοστάσιου μέσα σε συνθήκες ακραιφνώς χειμερινές.

Στη συνέχεια, με σταδιακό καιρικό μαλάκωμα, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Τι καιρό θα κάνει τον Ιανουάριο

Μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες, καλωσορίζουμε το μήνα και το χρόνο. Με κυρίαρχο στοιχείο το στεγνό βοριαδάκι, ίδιες σαν χάντρες κομπολογιού, περνούν μια μια οι μέρες, μέχρι που φθάνουμε στη μεσομηνιά.

Στο χρονικό αυτό σημείο παρατηρείται μια σύντομη ανάπαυλα, με μικρή πιθανότητα βροχόπτωσης, αλλά ο βοριάς, πιο δυνατός και πιο δριμύς, αυτή τη φορά, ξαναδηλώνει την παρουσία του. Καρδιά του χειμώνα γαρ και οι μεταβολές διαδέχονται η μια την άλλη.

Έτσι μια δεύτερη ανάπαυλα, συνοδευμένη από σύντομη βροχόπτωση, διαδέχεται ξανά τον τρελλοβοριά, o oποίος δεν το βάζει κάτω κι επανέρχεται , αλλά πάνω στην έξοδο τον εκτοπίζουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες.

Τι καιρό θα κάνει το Φεβρουάριο

Ενώ όλα δείχνουν, πως το μετεωρολογικό σκηνικό βαίνει προς εξομάλυνση, ακολουθεί μια βροχούλα, αρκούντως επιθυμητή, που, πριν προλάβουμε να την καταλάβουμε και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, καλούμαστε ν’ αναμετρηθούμε και πάλι με την αγριάδα του κυρ βοριά.

Μια αγριάδα με τα όλα της. Με κρύο, με μποφόρια και ίσως με λεύκανση των βουνοκορφών. Ευτυχώς, όχι για πολύ. Ακολουθεί ολιγοήμερη υγρή ημεράδα κι έτσι συμπληρώνονται αισίως τρεις φλεβαριάτικες εβδομάδες.

Οδεύοντας, ωστόσο προς το τέλος, το ξεροβόρι ξαναδηλώνει την κυριαρχική παρουσία του κι όλοι πια εύχονται να δείξει το καλό του πρόσωπο ο επερχόμενος Μάρτης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share