Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη; Βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο!

Η έβδομη φωτιά μέσα σε εννιά ημέρες!

5 Σεπτεμβρίου 2019 10:13
Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη; Βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο!

Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη; Γιατί όλοι καταγγέλλουν ότι είναι εμπρησμός; Τάκης Θεοδωρικάκος: "Oι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης κάνουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή!" (Video)

Η φωτιά που ξέσπασε στις 2.20 τα ξημερώματα επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα και έφτασε κοντά σε σπίτια! Ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή! Βέβαια η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν λίγο!

Η φωτιά έφτασε κοντά στο μοναστήρι του Άγιου Ευφραίμ αλλά επειδή φυσούσε ανάποδα γλίτωσε! Σχεδόν κάθε μέρα ξεσπά μια φωτιά στην περιοχή!

Κάτοικοι της περιοχής έστειλαν βίντεο ντοκουμέντο που φαίνονται οι φλόγες και η έκταση της καταστροφής! Η πυρκαγιά μαινόταν για πέντε ώρες σχεδόν!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πυρκαγιά στη Νέα Μάρκη: Γιατί δεν ενημερώθηκαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών! (video)

Ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, μίλησε για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη! Βρίσκεται σε ύφεση η πυρκαγιά αλλά παραμένει επικίνδυνη λόγω των δυνατών ριπών των ανέμων!

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όσον αφορά την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η Πυροσβεστική δεν ενημέρωσε τους κατοίκους μέσω του 112 για να μην προκληθεί πανικός.

«Πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτο, ούτε αφορά την κλιματική αλλαγή» είπε χαρακτηριστικά!

"Καίει συμπαγές δάσος, θέλει δουλειά από τις επίγειες δυνάμειας μας!" τόνισε χαρακτηριστικά!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι από το 112;

Η Πυροσβεστική δεν ενημέρωσε τους κατοίκους μέσω του 112 για να μην προκληθεί πανικός.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συγκλονίζει ο άνδρας που έχασε την γυναίκα του στο Μάτι για τη νέα πυρκαγιά: Ξυπνούσε πόρτα πόρτα τους κατοίκους μέσα στη νύχτα!

Για «τραγική κατάσταση» έκανε λόγο ο κάτοικος της Νέας Μάκρης, Γιώργος Καΐρης, περιγράφοντας το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή τη νύχτα που πέρασε.

Ο Γ.Καΐρης είναι πυρόπληκτος από το Μάτι, που όχι απλώς έχασε την περιουσία του, αλλά πρωτίστως την σύντροφό του, στη φονική πυρκαγιά. Ήταν ο ίδιος που είχε περιγράψει την τραγωδία που βίωσε, στην πρώτη επέτειο από τη φωτιά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», σημείωσε πως τη νύχτα ο κόσμος ενημερώθηκε ο ένας από τον άλλον. «Λειτούργησε πολύ καλά το σύστημα πυρόσβεσης, αλλά είχε πάρα πολύ αέρα», σχολίασε την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, συγκρίνοντας με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι εντελώς ανόμοια τα μεγέθη. «Τα συναισθήματα ξυπνάνε άμεσα και σε γυρνάνε πίσω. Δεν μπορείς να το περιγράψεις αυτό», απάντησε ερωτηθείς για το πώς βίωσε τη φωτιά τη νύχτα.

«‘Έγινε μια καλή αρχή από πλευράς κρατικού μηχανισμού, ενώ και ο κόσμος αντέδρασε καλύτερα, αφού έφυγαν από τα σπίτια τους», είπε για να καταλήξει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι πυρόπληκτοι από το Μάτι, «είμαστε όλοι μια γροθιά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη: "Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής!

"Καθαρά εμπρησμός" δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Νέα Μάκρη! Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Open, Υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Ο πολύπειρος αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε χαρακτηριστικά: «Η πυρκαγιά έχει πάρει σε από κηλίδωση ή από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα».

Ο κάτοικος της περιοχής, Σάββας Τζιλάβης, μιλώντας στο Open TV είπε ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει... ψυχή από τον δασικό δρόμο.

Όπως τόνισε οι άνθρωποι που είδαν το «ύποπτο» όχημα, κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share