Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντιδράσεις οδηγών ταξί για τις αλλαγές μίσθωσης!

Τι φέρνει η νέα τροποποίηση;

4 Σεπτεμβρίου 2019 21:47
Αντιδράσεις οδηγών ταξί για τις αλλαγές μίσθωσης!

Την αντίδραση του κλάδου των ταξί προκάλεσε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού, η οποία τροποποιεί το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων) η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση του ελάχιστου τιμήματος της μίσθωσης για τα ΕΙΧ οχήματα που εκμισθώνονται, με οδηγό, ολικώς μέσω προκρατήσεως, με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών στα 90 ευρώ, από 180 ευρώ που ίσχυε. Αυτά είναι τα «τσουχτερά» πρόστιμα στους καπνίζοντες σε λεωφορεία και ταξί!

Αντιστοίχως, το ελάχιστο τίμημα της μίσθωσης με σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριάντα λεπτών (30'), ορίστηκε στα 40 ευρώ από 80 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή, όπως δηλώνει η ΠΟΕΙΑΤΑ «η κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ ενός κλάδου που λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ασυδοσίας και παραβατικότητας, τωντουριστικών επιχειρήσεων» και λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την ομοσπονδία ταξί.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να μην προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, στερεί όμως σημαντικά έσοδα από την Πολιτεία, η οποία τα χαρίζει στις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Λυπούμαστε, συνεχίζει η ανακοινωση, γιατί με το 'καλημέρα' η κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ ενός κλάδου που λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους ασυδοσίας και παραβατικότητας. Κι αυτή την ασυδοσία η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν την τιμωρεί, την επιδοτεί κιόλας. Με την απόφαση αυτή, αφαιρείται ποιοτικό έργο από τον κλάδο των ταξί και νομιμοποιείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός των Ε.Ι.Χ έναντι των ταξί κατά παράβαση όλων των Κοινοτικών Οδηγιών και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», σημειώνει η ΠΟΕΙΑΤΑ .

«Το ότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος με την Ομοσπονδία Ταξί αποδεικνύει και την σκοπιμότητα της. Εξ ου και οι πανηγυρισμοί των τουριστικών φορέων… Εύγε…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οδηγοί ταξί: Θα μπορούν να δουλεύουν και στην σύνταξη!

Διευκρινιστική εγκύκλιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σύμφωνα με την οποία, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Με βάση την εγκύκλιο, η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016.

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε αντίθεση με τους λοιπούς ασφαλισμένους, αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φώκια βγήκε στην στεριά να κοιμηθεί!

Απίστευτο βίντεο: Φώκια κυνηγά γλώσσα σε παραλία ανάμεσα στους λουόμενους!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share