Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Απίστευτη ιστορία: 17χρονος τυφλώθηκε επειδή έτρωγε..

Απίστευτο...

3 Σεπτεμβρίου 2019 15:52
Απίστευτη ιστορία: 17χρονος τυφλώθηκε επειδή έτρωγε..

Μια απίστευτη ιστορία κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ένα 17χρονο αγόρι έχασε την όρασή του και ένα μέρος της ακοής του, λόγω της διατροφής του!

Το τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε και ο NHS, ο Εθνικός Φορέας Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς πρόκειται για το πρώτο περιστατικό το οποίο συνδέει την διατροφή με την τύφλωση και την κώφωση. Προσοχή Κίνδυνος: 8χρονος έχασε την όρασή του από ένα παιχνίδι που όλοι έχουμε αγοράσει!

Η είδηση επιβεβαίωθηε μάλιστα στην εφημερίδα Plymouth Live και από την γιατρό, Denize Atan, η οποία σχολίασε: «Καθημερινά ο νεαρός λάμβανε ένα μεγάλο ποσοστό από συγκεκριμένα τρόφιμα. Η έλλειψη βιταμινών προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες».

Το... κακό είχε ξεκινήσει όταν το παιδί ήταν 14 ετών καθώς διαμαρτυρόταν για κούραση. Αμέσως διαπιστώθηκε έλλειψη βιταμίνης Β12 ωστόσο οι ενέσεις και η θεραπεία δεν μπόρεσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Επί μια δεκαετία, έτρωγε μόνο λουκάνικα, πατάτες τηγανιτές και και πατατάκια!

Προσοχή! Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει σοβαρά και την όραση!

Έρευνα αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες του μακροχρόνιου καπνίσματος στην όραση όσον αφορά την αντίληψη των χρωμάτων και του χώρου
Το κάπνισμα περισσότερων από είκοσι τσιγάρων την ημέρα μπορεί να βλάψει την όρασή μας σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rutgers που δημοσιεύθηκε στο Psychiatry Research.
Σύμφωνα με το αμερικανικό CDC (Centers for Disease Control and Prevention ) 34.3 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ είναι καπνιστές και περισσότερα από 16 εκατομμύρια ήδη ζουν με μια νόσο που σχετίζεται με το κάπνισμα, συνήθως καρδιαγγειακή νόσο.

Η έρευνα διεξήχθη σε 71 υγιείς ενήλικες που κάπνιζαν λιγότερα από 15 τσιγάρα την ημέρα και 63 που κάπνιζαν περισσότερα από 20 τσιγάρα την ημέρα. Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 25-45 ετών και η όρασή τους ήταν φυσιολογική ή διορθωμένη ώστε να είναι φυσιολογική (π.χ. με επέμβαση λέιζερ).
Οι ερευνητές αξιολόγησαν τον τρόπο με τον οποίο οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονταν και διαχώριζαν διαφορετικά επίπεδα σκιάσεων και χρωμάτων ενώ ήταν καθισμένοι σε απόσταση ενάμιση μέτρου από μια οθόνη σωλήνα καθοδικών ακτίνων (CRT- Cathode Ray Tube ) όπου προβάλλονταν οπτικά ερεθίσματα, ενώ οι ερευνητές κατέγραφαν και παρακολουθούσαν και τους δυο οφθαλμούς των συμμετεχόντων ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα υπήρχαν σημαντικές αλλαγές στην αντίληψη των καπνιστών όσον αφορά τον διαχωρισμό των χρωμάτων στον άξονα κόκκινου- πράσινου, αλλά και σε εκείνον του μπλε-κίτρινου, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι η νευροτοξική δράση των χημικών συστατικών του τσιγάρου ενδεχομένως προκαλεί απώλεια της αντίληψης και της ικανότητας διαχωρισμού των χρωμάτων. Επίσης οι βαρείς καπνιστές είχαν μειωμένη ικανότητα διαχωρισμού των χρωματικών αντιθέσεων καθώς και των χρωμάτων συγκριτικά με τους μη καπνιστές.
Η εκφύλιση και αποδυνάμωση του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου συνέπεια του καπνίσματος παίζει ρόλο στην μείωση της οπτικής ικανότητας του εγκεφάλου σύμφωνα με τον Δρ. Steven Silverstein εκ των συγγραφέων της έρευνας, διευθυντή ερευνών του Κέντρου Συμπεριφορικής Υγείας του Πανεπιστημίου Rutgers.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το μακροχρόνιο κάπνισμα με τον διπλασιασμό του κινδύνου εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας καθώς και με την πρόκληση φλεγμονής και το θάμπωμα ή κιτρίνισμα του φακού του ματιού. Η νέα έρευνα παρέχει ενδείξεις ότι το κάπνισμα πολλών τσιγάρων ή η έκθεση στα συστατικά τους επηρεάζει την οπτική αντίληψη και διάκριση.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα προβλήματα οφείλονται σε βλάβες των αγγείων και των νευρώνων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, αν και η έρευνα δεν παρείχε μια εξήγηση βάσει της φυσιολογίας για τα ευρήματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share