Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο καιρού: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η Τρίτη - Δείτε σε ποιες περιοχές θα υπάρχει επιδείνωση!

Δείτε αναλυτικά!

2 Σεπτεμβρίου 2019 17:38
Έκτακτο δελτίο καιρού: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η Τρίτη - Δείτε σε ποιες περιοχές θα υπάρχει επιδείνωση!

Έκτακτο δελτίου καιρού για την Τρίτη, δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα βρέξει και που θα υπάρξει επιδείνωση..

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση για το φθινόπωρο.

Αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι πυκνότερες, αναμένονται την Τρίτη, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και στα νότια ορεινά της χώρας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 33, στη Θεσσαλία από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 30 (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 32 με 33).
Καιρός: Ισχυροί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Τα Μερομήνια μίλησαν: Χιόνια και... αποκλεισμοί! Καιρός για Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη!

Μερομήνια: Μπορεί η Μετεωρολογία να αποτελεί μια σπουδαία επιστήμη, αλλά ο καιρός μπορεί να προβλεφθεί και με έναν πρακτικό τρόπο: μέσω της παρατήρησης των πρώτων ημερών του Αυγούστου, με τα μερομήνια.

Σύμφωνα με αυτή την πρακτική, ο όγδοος μήνας του χρόνου, θεωρείται η αρχή του χειμώνα.

Δείτε, λοιπόν, αναλυτικά, τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες. Τα Μερομήνια μίλησαν για το 2019-2020: Θα σαρώσει η κακοκαιρία φέτος τον χειμώνα!

Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου θα φέρει υποφερτή ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και δροσερά βράδια. Το σκηνικό αυτό φαίνεται πως θα κρατήσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα έρθουν λίγες ψιχάλες.

Τι καιρό θα κάνει τον Οκτώβριο

Ήπιος και δροσερός θα έρθει ο Οκτώβρης, χωρίς πολλές βροχές. Η εικόνα αυτή , με μικρές αυξομειώσεις, συνεχίζεται μέχρι και τη συμπλήρωση της τρίτης εβδομάδας του. Στο χρονικό αυτό σημείο ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο φθινοπωρινός και όλα δείχνουν, πως οι πρώτες ουσιαστικές βροχούλες θα πλαισιώσουν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Η έξοδος του μήνα πάντως γίνεται πιο χαλαρή, πιο ήπια και πιο ευχάριστη.

Τι καιρό θα κάνει τον Νοέμβριο

Οι βροχές θα συνεχιστούν και τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πιο χειμωνιάτικα. Κοντά στη συμπλήρωση του εικοσαήμερου θα επικρατεί βοριαδάκι, συνοδευόμενο πιθανώς από χιονόνερο, αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά. Η σκυτάλη στον Δεκέμβρη παραδίδεται μέσα σε πολύ καλές συνθήκες.

Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο

Στον χριστουγεννιάτικο μήνα θα ενσκήψει ψυχρός βοριάς και θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία - από τα μισά του μήνα και λίγο μετά. Κάπου εκεί, θα έρθουν κι άλλα χιόνια. Στη συνέχεια, με σταδιακή καιρική μεταβολή, μας αποχαιρετούν ο μήνας και το έτος.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέσα σε σχετικά υποφερτές συνθήκες θα καλωσορίσουμε το νέο έτος. Θα υπάρξουν βροχές και κρύο, αλλά θα ακολουθήσουν οι πολυπόθητες αλκυονίδες και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Μπαίνει με... βροχές ο Σεπτέμβρης: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία;

Καιρός σήμερα: Τη Δευτέρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις στα δυτικά, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό ανά περιοχή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θλίψη: Πέθανε η Βάλερι Χάρπερ!

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share