Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο πάπας Φραγκίσκος εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ!

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής!

1 Σεπτεμβρίου 2019 15:54
Ο πάπας Φραγκίσκος εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ!

Ο πάπας Φραγκίσκος εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής!

Καθυστέρησε για την εβδομαδιαία ομιλία του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου σήμερα, εξηγώντας ότι χρειάστηκε να παρέμβει η πυροσβεστική και να τον απεγκλωβίσει. Φρικτός θάνατος για 30χρονο: Τον συνέθλιψε ασανσέρ! (Video)

«Σας ζητώ συγγνώμη», είπε ο ποντίφικας, με το χαμόγελο στα χείλη, επειδή είχε αφήσει το πλήθος να περιμένει περίπου 10 λεπτά.

Κατόπιν εξήγησε ότι σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στο Βατικανό, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε έναν ανελκυστήρα επί 25 λεπτά, μέχρι που κατάφεραν να τον βγάλουν από εκεί οι πυροσβέστες.

«Ένα χειροκρότημα για την πυροσβεστική», προέτρεψε το πλήθος ο πάπας.

Ο Πάπας στο πλευρό των μεταναστών!

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας βρέθηκε για έκτη διαδοχική χρονιά στη Λαμπεντούζα και στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του, εξέφρασε τη στήριξή του στους μετανάστες.

«Είναι άνθρωποι και όχι απλά κοινωνικά ή μεταναστευτικά ζητήματα. Οι μετανάστες είναι πρώτα και κύρια ανθρώπινα όντα και σήμερα αποτελούν το σύμβολο όλων των ανθρώπων που απορρίπτονται από την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία» τόνισε αρχικά ο Πάπας για να συνεχίσει: «Σε αυτή την έκτη μου επίσκεψη στη Λαμπεντούζα, οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους τελευταίους που προσεύχονται στον Κύριο καθημερινά και ζητούν λύτρωση από όλα τα κακά που τους κυνηγούν και τους επηρεάζουν».

«Δυστυχώς, οι περιφέρειές μας είναι πυκνοκατοικημένες από ανθρώπους που έχουν απορριφθεί και βρίσκονται στο περιθώριο, έχουν καταπιεστεί, είναι φτωχοί και ταλαιπωρούνται. Οι πιο αδύναμοι και ευάλωτοι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν» , καθώς «κανείς δεν έχει απορριφθεί ή αποκλειστεί από τον Θεό».

"Η μοχθηρία και η ασχήμια των καιρών μας επιτείνουν τον φόβο..." Το μήνυμα του Πάπα για νίκη Σαλβίνι!

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε σήμερα «τη μοχθηρία και την ασχήμια των καιρών μας» που οδηγούν στην απόρριψη των μεταναστών, σε ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες. Μάλιστα, το κείμενο αυτό, που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, δόθηκε στη δημοσιότητα την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών, τις οποίες σηματοδότησε η άνοδος της ακροδεξιάς, που θέλει να κλείσει τις πόρτες της Ευρώπης στους μετανάστες.

«Η μοχθηρία και η ασχήμια των καιρών μας επιτείνουν τον φόβο μας για τους «άλλους», τους άγνωστους, τους περιθωριοποιημένους, τους ξένους. Αυτό διαπιστώνεται κυρίως σήμερα, μπροστά στην άφιξη των μεταναστών και των προσφύγων που χτυπούν την πόρτα μας αναζητώντας προστασία, ασφάλεια κι ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο ποντίφικας στο μήνυμά του.

«Ο φόβος είναι δικαιολογημένος κυρίως διότι δεν υπάρχει προετοιμασία για αυτήν τη συνάντηση. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το να έχουμε αμφιβολίες και φόβους. Το πρόβλημα είναι, όταν αυτά (τα συναισθήματα) επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε σε σημείο που γινόμαστε στενόμυαλοι, κλεισμένοι, και κυρίως, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ρατσιστές», υπογράμμισε ο Φραγκίσκος.

«Βίαιες συρράξεις και αληθινοί πόλεμοι δεν σταματούν να σπαράζουν την ανθρωπότητα, οι αδικίες και οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι φτωχότεροι και οι πλέον ευάλωτοι είναι εκείνοι που την πληρώνουν», συνέχισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η συμπεριφορά προς τους μετανάστες «συνιστά ένα καμπανάκι κινδύνου που μας προειδοποιεί για την ηθική παρακμή που καραδοκεί», είπε ο Πάπας.

«Δεν πρόκειται μονάχα για τους μετανάστες: δεν πρέπει να αποκλείουμε κανένα πρόσωπο. Ο σημερινός κόσμος γίνεται καθημερινά όλο και πιο ελιτιστικός και σκληρός προς τους αποκλεισμένους» τόνισε ο Φραγκίσκος.

Η επόμενη Παγκόσμια Ημέρα για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες θα εορταστεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share