Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Πότε επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας!

Το Φθινόπωρο επιστρέφει

30 Αυγούστου 2019 11:38
Σας αφορά: Πότε επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας!

Το Φθινόπωρο επιστρέφει και φέρνει μαζί του και το δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 30 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί δεν θα μπορούν να κινούνται καθημερινά σε κεντρικά σημεία της πόλης. Λαμία: 50χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο!

Υπενθυμίζεται πως το κέντρο της Αθήνας περικλείεται από το δακτύλιο που σχηματίζουν οι παρακάτω λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας», ισχύουν οι εξής περιορισμοί της κυκλοφορίας:

Από 30 Σεπτεμβρίου 2019 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:

Τις ζυγές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).

Και τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ)μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν τα παραπάνω μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τα μέτρα δεν ισχύουν τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

6 τόνοι ακατάλληλα ροδάκινα και δαμάσκηνα δεσμεύτηκαν στο Ρέντη!

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Ρέντη 6 τόνοι ακατάλληλων φρούτων δεσμεύτηκαν! Συγκεκριμένα προχώρησαν στη δέσμευση 5.833 κιλών φρούτων αγνώστου προελεύσεως, οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά. Να σας θυμίσουμε:Δέσμευσαν 810 κιλά ντομάτες!

Η δέσμευση έγινε στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν:

180 πλαστικά κιβώτια με δαμάσκηνα βάρους 2.157 κιλών

188 πλαστικά κιβώτια με ροδάκινα βάρους 1.916 κιλών και

176 χαρτοκιβώτια με νεκταρίνια βάρους 1.760 κιλών,

Η δέσμευση έγινε επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση και την ιχνηλασιμότητά τους. Πρόσφατα δέσμευσαν και 28 τόνους καρπούζια από του Ρέντη.

Προσοχή! Αυτή είναι η λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά για το 2019!

Κάθε χρόνο η οργάνωσης Environmental Working Group δημοσιεύσει τη λίστα Dirty Dozen, ή αλλιώς τη λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά. Πάντα πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε και ιδιαίτερα όταν έχουμε μικρά παιδιά στο σπίτι!

Παρακάτω θα βρεις λοιπόν εκείνα τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να παίρνουμε βιολογικά, σύμφωνα με τη φετινή λίστα. Όταν όμως έχουμε οικογένεια δεν πρέπει να προσέχουμε τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και τα σκέυη που χρησιμοποιούμε!

Η βρώμικη δωδεκάδα:

1. Φράουλες

2. Σπανάκι

3. Λαχανίδα (kale)

4. Νεκταρίνια

5. Μήλα

6. Σταφύλια

7. Ροδάκινα

8. Κεράσια

9. Αχλάδια

10. Ντομάτες

11. Σέλερι

12. Πατάτες

Η καθαρή δεκαπεντάδα (δηλαδή με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων):

1. Αβοκάντο

2. Καλαμπόκι

3. Ανανάς

4. Λάχανο

5. Κρεμμύδια

6. Αρακάς

7. Παπάγια

8. Σπαράγγια

9. Μάνγκο

10. Μελιτζάνες

11. Πεπόνια (ποικιλία honeydew)

12. Aκτινίδια

13. Πεπόνια (ποκιλία cantaloupes)

14. Κουνουπίδι

15. Μπρόκολο

Τρόφιμα - θάνατος στην αγορά: Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ

Την προσοχή μας εφιστά ο ΕΦΕΤ, για τον κίνδυνο που υπάρχει από ύπουλο παθογόνο που βρίσκεται κυρίως σε έτοιμα συσκευασμένα κρέατα.

Κόκκινος συναγερμός από ΕΦΕΤ για τα τρόφιμα αφού προειδοποιεί για καρκίνο κάνοντας λόγο για ύπουλο παθογόνο που βρίσκεται στα κρέατα. Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα.

Πρόκειται για ύπουλο παθογόνο, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή συμπεριφορά των καταναλωτών. Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές θα πρέπει να παίρνουν τελευταία τα προϊόντα κρέατος από το σούπερ μάρκετ και να φροντίζει ώστε να τηρούνται απόλυτα οι θερμοκρασίες κατάψυξής τους στο οικιακό τους ψυγείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share