Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χελώνες αξίας... 105.000€! (Video)

Απίστευτο

29 Αυγούστου 2019 18:35
Χελώνες αξίας... 105.000€! (Video)

Οι αρχές της Ρωσίας κατέσχεσαν 4.100 χελώνες από λαθρέμπορους που τις είχαν κρύψει μέσα σε λάχανα. Ντροπή τους: Μεθυσμένοι τουρίστες ενοχλούν Καρέτα καρέτα την ώρα που θέλει να γεννήσει! (Video)

Υπολογίζεται ότι η αξία τους είναι πάνω από 100.000€ και αυτό γιατί ανήκουν στο σπάνιο είδος «Στέπας». Πλέον, τα ζώα έχουν μεταφερθεί σε τοπικό πανεπιστήμιο όπου εκεί τα προσέχουν φοιτητές και καθηγητές.

Η ρωσική τελωνειακή υπηρεσία κατέσχεσε περισσότερες από 4.000 “χελώνες της στέπας”, ενός προστατευόμενου είδους, που οι λαθρέμποροι προσπάθησαν να εισαγάγουν από το Καζακστάν στη Ρωσία “βαφτίζοντάς” τες… λάχανα.

Οι 4.100 χελώνες εντοπίστηκαν μέσα σε μια νταλίκα στην περιοχή του Όρενμπουργκ που συνορεύει με το Καζακστάν. Η αξία τους στην αγορά εκτιμάται ότι φτάνει τα 7,8 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 105.000 ευρώ), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας.

Οι χελώνες μεταφέρθηκαν σε ένα πανεπιστήμιο του Όρενμπουργκ, όπου καθηγητές και σπουδαστές ανέλαβαν να τις φροντίσουν και να τις ταΐσουν.

“Τις βάλαμε στην αίθουσα ενός πρώην γυμναστηρίου και τις ταΐζαμε για έναν μήνα”, μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιστροφή τους στο Καζακστάν, εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεργκέι Ριαμπτσόφ, ο οποίος συντόνισε την όλη επιχείρηση στην Παιδαγωγική Σχολή του Όρενμπουργκ. “Έτρωγαν λάχανα, κολοκύθες, φρούτα, κάθε λαχανικό που περιέχει πολύ νερό”, πρόσθεσε.

Εικόνες σοκ στο Κατάκολο: Nεκρές θαλάσσιες χελώνες στην παραλία!

Η νεκρή χελώνα Caretta - Caretta στο Κατάκολο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες φέρει πολλά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι.

Το άτυχο ζώο φαίνεται πως βγήκε στην παραλία για να προστατευτεί και εκεί ξεψύχησε αφού υπάρχει στην άμμο μεγάλη ποσότητα αίματος της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share