Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Ιαπωνία!

Ο νωρίς σημειώθηκε νωρίς το πρωί!

29 Αυγούστου 2019 08:15
Σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Ιαπωνία!

Σεισμός 6,1 ρίχτερ ταρακούνησε την Ιαπωνία! Εγινε αισθητός στους κατοίκους της Χατσινόχε, με τους Ιάπωνες βέβαια να έχουν μάθει να ζουν με τις σεισμικές δονήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Να σας θυμίσουμε: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα!

Συγκεκριμένα, στις 08:46 το πρωί (02:46 ώρα Ελλάδας), έγινε η σεισμική δόνηση των 6,1 Ρίχτερ, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της επαρχίας Χοκάιντο, στα βόρεια της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 138 χιλιόμετρο βορειοανατολικά της πόλης Χατσινόχε, με το εστιακό βάθος να είναι στα 40 χιλιόμετρα.

Δείτε τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία! (Video)

Πλάνα από εξωτερική κάμερα, τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία, μετέδωσε το δίκτυο NHK WORLD.

Το επίκεντρο του σεισμού έντασης 6,2 βαθμών βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 50 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στο Τόκιο.

Οι σεισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ιαπωνία, που αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο. Εκτιμάται πως στην Ιαπωνία σημειώνεται περίπου το 20% των παγκόσμιων σεισμών που ξεπερνούν σε ένταση τους 6 βαθμούς.

Νέος σεισμός στην Κάρπαθο!

Νέος σεισμός μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στην Κάρπαθο, έχει ανησυχήσει τους κατοίκους στα Δωδεκάνησα.

Μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ χθες το μεσημέρι, η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται και μετά τα μεσάνυχτα ακολούθησε άλλη μία ισχυρή δόνηση.

Αυτή τη φορά, στη 01:28 σημειώθηκε σεισμός, μεγέθους 3,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 47 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 14,9 χιλιόμετρα, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός και να προκαλεί αναταραχή στην περιοχή.

Ο μετασεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας του μεσημεριανού σεισμού. Μία ημέρα πριν είχαν γίνει άλλες τέσσερις σεισμικές δονήσεις στα Δωδεκάνησα, με μεγαλύτερη αυτή των 4,3 Ρίχτερ, νότια της Ρόδου.

Nέος σεισμός στη Ρόδο!

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 51,8 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σεισμική δόνηση σημειώθηκε βορειοανατολικά της Καρπάθου.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό είναι μεγέθους 4,9 Ρίχτερ.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το Αντίρριο!

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ ταρακούνησε το Αντίρριο...

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:44 το πρωί της Τετάρτης στο Αντίρριο.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ο σεισμός είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου, στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Αντιρρίου και εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός «ταρακούνησε» τη Ζάκυνθο! (photo)

Σεισμός σημειώθηκε στη Ζάκυνθο το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. Σεισμός έγινε πριν από λίγο στην Αθήνα.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εκτιμά τον σεισμό στα 3 Ρίχτερ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share