Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη!

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο;

28 Αυγούστου 2019 15:04
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη!

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Πέμπτη στην χώρα μας! Μπορεί να υπήρχαν προειδοποιήσεις και για σήμερα αλλά ήδη στην Αττική έχουν ξεσπάσει τέσσερις φωτιές!

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν:

- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Τα καιρικά φαινόμενα επιμένουν και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί! (Video)

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό και θα πρέπει να προσέξουμε με τις συνθήκες που θα επικρατούν! «Θέλει προσοχή και τις επόμενες μέρες...»! Το μήνυμα του Σάκη Αρναούτογλου!

Επιμένει η ζέστη αν και περιορισμένης έντασης σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, επιμένουν -ωστόσο- χωρίς να δείχνουν διάθεση να υποχωρήσουν σύντομα, οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάποια ουσιαστική αλλαγή ως προς την εμφάνιση βροχοπτώσεων.

Καιρός σήμερα: Υπερβολική ζέστη αλλά με... τρελά μποφόρ!

Καιρός σήμερα: Οι ισχυροί άνεμοι εώς και 8 μποφόρ και οι υψηλές θερμοκρασίες στις πόλεις και στα κεντρικά δυτικά, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις και όχι μόνο την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 20 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 33 και τοπικά έως 35 με 36 και στην Κρήτη από 20 έως 31 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 με 34.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στο Κεντρικό τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Τοπικές νεφώσεις σε Ήπειρο, Μακεδονία την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μικρή πτώση η θερμοκρασία την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Συναγερμός για φωτιές - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share