Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Υμηττό! (Video)

Ισχυροί άνεμοι πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή!

28 Αυγούστου 2019 13:33
Υπό έλεγχο η φωτιά στον Υμηττό! (Video)

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Υμηττό! Κλειστή η Καραολή Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανίκου από τη λεωφόρο Καρέα! Στην Αττική πνέουν ισχυροί άνεμοι!

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς λίγο μετά τις 11.30 ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή του Υμηττού, απέναντι από το νεκροταφείο του Βύρωνα και κοντά στο Θέατρο Βράχων. Μία ώρα αργότερα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση και εκφραζόταν αισιοδοξία ότι ήταν ζήτημα λίγου χρόνου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και η φορά τους «πηγαίνει» τη φωτιά προς τον Καρέα.

Λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η οδός Καραολή Δημητρίου από τη Φορμίωνος και η οδός Γρανίκου από τη λεωφόρο Καρέα.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στο Γαλάτσι!

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στα Τουρκοβούνια στο Γαλάτσι σε υπαίθριο χώρο. Ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στον Υμηττό!

Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Φωτιά στην Λυκόβρυση!

Φωτιά ξέσπασε στην Λυκόβρυση της Αττικής! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε υπαίθριο χώρο κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και συγκεκριμένα στο ρεύμα ανόδου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Να σας θυμίσουμε: Άντρας κάηκε ζωντανός στις Αχαρνές Αττικής!

Οι καπνοί είναι ορατοί από την Εθνική Οδό!

Φωτιά ξέσπασε στην Ερέτρια Εύβοιας!

Φωτιά ξέσπασε στην Ερέτρια Εύβοιας! Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο σήμερα αφού έχουν πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουν! Στην Αττική έχουν ξεσπάσει ήδη τρεις φωτιές από το πρωί!

Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεσή της.

Στην περιοχή επιχειρούν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα!

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, σε χορτολιβαδική έκταση, στη Νότια Κέρκυρα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή των πετζετέλ και των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Η πύρινη λαίλαπα έχοντας ως σύμμαχο τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή κατάφερε να φτάσει στις αυλές των σπιτιών στους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, που εκκενώθηκαν άμεσα.

Στο πέρασμά της κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Αυτή την ώρα η πυροσβεστική κάνει καταμέτρηση των καμένων στρεμμάτων, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι πυροσβέστες.

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Φωτιά στην Περαία!

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 16:30 σήμερα 27 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στην Καβάλα!

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες, 4 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share