Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα: Υπερβολική ζέστη αλλά με... τρελά μποφόρ!

Που θα χτυπήσουν οι ισχυροί άνεμοι;

28 Αυγούστου 2019 06:56
Καιρός σήμερα: Υπερβολική ζέστη αλλά με... τρελά μποφόρ!

Καιρός σήμερα: Οι ισχυροί άνεμοι εώς και 8 μποφόρ και οι υψηλές θερμοκρασίες στις πόλεις και στα κεντρικά δυτικά, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις και όχι μόνο την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο. Πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 20 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 33 και τοπικά έως 35 με 36 και στην Κρήτη από 20 έως 31 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 33 με 34.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και στο Κεντρικό τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Τοπικές νεφώσεις σε Ήπειρο, Μακεδονία την Πέμπτη

Την Πέμπτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μικρή πτώση η θερμοκρασία την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Συναγερμός για φωτιές - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share