Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα για την επιχείρηση στα Εξάρχεια οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών! (Video)

Η αστυνομική επιχείρηση που έλαβε μέρος σήμερα!

26 Αυγούστου 2019 21:28
Οι δηλώσεις Μπαλάσκα για την επιχείρηση στα Εξάρχεια οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών! (Video)

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα για την επιχείρηση στα Εξάρχεια οδηγούνται στην Εισαγγελία Αθηνών! Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας, χρησιμοποίησε την εξής φράση για να παρομοιάσει τη δράση της αστυνομίας: «Ξεκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, θα μπορούσαμε να πούμε, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τς επιτελεία της αστυνομίας».

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον Σταύρο Μπαλάσκα διευκρινίσεις για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια», με τον ίδιο να απαντά: «Δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Οταν θα αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί τότε θα έχει μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον».

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, διαβιβάζονται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Επίθεση στα ΜΑΤ με μολότοφ, έξω από το Πολυτεχνείο!

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν άντρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, έξω από το Πολυτεχνείο στην περιοχή των Εξαρχείων.

Νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εκτόξευσαν λίγα λεπτά μετά τις 20.00, περίπου 20 βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ. Αυτή την ώρα στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ έχουν ενισχυθεί οι αστυνομικές δυνάμεις.

Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας!

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της Πέμπτης από αγνώστους στην Αθήνα.

Στις 03:15, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ επί της Χαριλάου Τρικούπη, πετώντας βόμβες μολότοφ. Η επίθεση κράτησε για λίγη ώρα, με τους αγνώστους να πετούν μολότοφ, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Έχουν γίνει συνήθεια οι επιθέσεις από κουκουλοφόρους σε ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, ειδικά αυτόν τον μήνα, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, με δύο συλλήψεις μάλιστα, την τελευταία φορά.

Ωστόσο, από την τελευταία επίθεση των κουκουλοφόρων τα ξημερώματα, δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν, αν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Εξάρχεια: Πυροβολισμοί μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών!

Σήμερα το βράδυ και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 11, στα Εξάρχεια σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι άνδρας που ανήκει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πυροβόλησε με περίστροφο αρκετές φόρες εναντίον μελών αντίπαλης ομάδας εμπόρων ναρκωτικών.

Το περιστατικό φαίνεται να συνδέεται με ξεκαθάρισμα μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών. Από τη συμπλοκή δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ η αστυνομία είναι ενήμερη και διεξάγει έρευνες για το περιστατικό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share