Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Στους 39 το θερμόμετρο σήμερα! Έως και 8 μποφόρ οι άνεμοι!

Αναλυτική πρόγνωση!

25 Αυγούστου 2019 07:38
Καιρός: Στους 39 το θερμόμετρο σήμερα! Έως και 8 μποφόρ οι άνεμοι!

Ζεστός ο καιρός σήμερα ενώ αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ωστόσο στο Αιγαίο θα έχουμε ανέμους που φτάνουν τα 8 μποφόρ. Όπως ενημερώνει το Μeteo οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Τι προβλέπουν τα Μερομήνια από τις 15 έως το τέλος Αυγούστου;

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Πατραϊκός Κόλπος όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Κυριακή

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το μεσημέρι θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μερομήνια 2020: Έτσι θα είναι ο καιρός από Σεπτέμβρη!

Μόλις βγήκαν τα Μερομήνια 2020 και έχουμε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει από Σεπτέμβρη!

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, κάνει νέες προγνώσεις του καιρού στην ακόλουθη επιστολή του, που την τιτλοδοτεί “Οι πρώτες δρίμες”. Τα μερομήνια λοιπόν για τον Μιχάλη Γεροντή ερμηνεύονται ως εξής:


«Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Μετά τις επιτυχέστατες προβλέψεις μου του περασμένου έτους και τις αναφορές μου στην “ΚΡΗΤΗ TV” τον Μάρτιο, για δυνατά καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο που μας πέρασε και τους δύο καύσωνες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που τώρα διάγουμε, που βγήκα αληθινός απόλυτα (τώρα έρχεται ο β’ καύσωνας), θα σημειώσω το τι θα γίνει το επόμενο 6μηνο ως τις πρώτες μέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου 2020. Είχα τον Μάρτιο επιπλέον προειδοποιήσει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γνωρίζαμε σ’ ολόκληρη τη Κρήτη σφοδρές βροχοπτώσεις, και ήρθαν οι πλημμύρες που θυμόμαστε με πολλές καταστροφές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέα προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: Μεγάλη προσοχή σήμερα και τα επόμενα 24ωρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share