Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έμεινε στη φυλακή 3 μήνες επειδή.. είχε μαζί του μέλι!

Αν είναι δυνατόν...

23 Αυγούστου 2019 21:19
Έμεινε στη φυλακή 3 μήνες επειδή.. είχε μαζί του μέλι!

'Ενας άνδρας παρέμεινε υπό κράτηση για σχεδόν 3 μήνες στις ΗΠΑ, διότι έφερε από την Τζαμάικα τρία μπουκάλια τεχνητό μέλι, το οποίο οι αμερικανικές τελωνειακές αρχές πίστεψαν, αδίκως, πως ήταν υγρή μεθαμφεταμίνη. Αδιανόητο: Μητέρα "ξεφεύγει" από την φυλακή ισχυριζόμενη ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ή να πάει στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια!

Όπως κάθε Χριστούγεννα, από τότε που εγκαταστάθηκε στην πολιτεία του Μέριλαντ, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ο Λίον Χότον είχε πάει να επισκεφθεί τον περασμένο χειμώνα την οικογένειά του στη Τζαμάικα, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Ο εφιάλτης του ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου, στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης, όταν ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος των τελωνειακών αρχών άρχισε να μυρίζει το σακίδιό του.

Στο εσωτερικό του υπήρξαν τρία μεγάλα μπουκάλια, με σαφή επισήμανση, που περιείχαν τεχνητό μέλι, με το οποίο ο 45χρονος άνδρας του άρεσε να αρωματίζει το τσάι του. Όμως οι τελωνειακοί τον υποψιάστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι μετέφερε υγρή μεθαμφεταμίνη και τον έθεσαν υπό κράτηση.

Τα αποτελέσματα ενός εργαστηρίου στο Μέριλαντ βγήκαν έπειτα από δύο εβδομάδες. Κι ήταν αρνητικά. Ο Λέον Χάουγκτον πίστεψε ότι η περιπέτειά του θα τελείωνε. Έκανε λάθος.

Καταρχάς, το εργαστήριο που χρησιμοποιήθηκε για τα πρώτα τεστ δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο για να αναλύσει τα υγρά. Χρειάστηκε, επομένως, να σταλούν τα μπουκάλια σε ένα δεύτερο εργαστήριο, στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Από την άλλη, η σύλληψη του Τζαμαϊκανού, που διέθετε πράσινη κάρτα, η οποία του επιτρέπει να διανέμει νόμιμα στις ΗΠΑ, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια διαδικασία από τις μεταναστευτικές αρχές, με τις οποίες ο δικηγόρος του δυσκολεύτηκε πολύ να επικοινωνήσει.

Ο λόγος; Η αμερικανική διοίκηση δοκιμαζόταν εκείνη την περίοδο από το «shutdown», την παράλυση των δημόσιων υπηρεσιών, που είχε προκαλέσει το μπρα ντε φερ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Τελικά, οι αναλύσεις που έγιναν στη Τζόρτζια επιβεβαίωσαν πως ο Λέον Χάουγκτον μετέφερε πράγματι μέλι. Αφέθηκε ελεύθερος στις 21 Μαρτίου, 82 ημέρες μετά την επιστροφή του από τις διακοπές.

Έπειτα από σχεδόν 3 μήνες φυλάκισης, μακριά από τη σύντροφο και τα παιδιά του, έχασε και τις δύο δουλειές του, ως καθαριστής και οικοδόμος. «Μου κατέστρεψαν τη ζωή» είπε ο ίδιος στη Washington Post.

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε 48χρονος που είχε βιάσει και στραγγαλίσει 19χρονη! (photo-video)

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον στραγγαλισμό μιας 19χρονης φοιτήτριας, και ο οποίος δήλωνε αθώος, εκτελέστηκε χθες Τετάρτη στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας σε 12 τον αριθμό των κρατούμενων που έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους. Τρόμος: Συνελήφθη στην Κέρκυρα άνδρας που βίασε 14χρονη τουρίστρια! (Video)

Η υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Τέξας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Λάρι Σουέρινγκεν στη φυλακή του Χάντσβιλ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 48χρονος άνδρας ισχυριζόταν μέχρι τον θάνατό του ότι είναι αθώος. Οι δικηγόροι του μάλιστα είχαν αναφέρει στη διάρκεια της δίκη του ότι το DNA που βρέθηκε στα νύχια του θύματος δεν ανήκε στον πελάτη τους.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε χθες την αναστολή της εκτέλεσης του Σουέρινγκεν, η οποία είχε ήδη αναβληθεί πέντε φορές στο παρελθόν.

Η 19χρονη Μελίσα

«Κύριε, συγχώρεσε τους διότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν», ήταν τα τελευταία λόγια του Σουέρινγκεν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Καταδικάστηκε το 2000 για τον φόνο της Μελίσα Τρότερ, μιας φοιτήτριας με την οποία είχε σχέση, σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle.

Η νεαρή γυναίκα εθεάθη μαζί του στις 8 Δεκεμβρίου 1998, την ημέρα της εξαφάνισής της. Πολλές εβδομάδες αργότερα το άψυχο σώμα της Τρότερ εντοπίστηκε σε δάσος. Ένα κομμάτι ενός κολάν βρέθηκε γύρω από τον λαιμό της, ενώ το υπόλοιπο ρούχο εντοπίστηκε στο σπίτι του Σουέρινγκεν.

Αυτή είναι η τέταρτη εκτέλεση που γίνεται στο Τέξας από την αρχή του έτους και η δωδέκατη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το κέντρο ενημέρωσης για τη θανατική ποινή. Το Τέξας έχει εκτελέσει τους περισσότερους κρατούμενους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία από το 1976, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή.

Τέσσερις άλλες αμερικανικές πολιτείες, όλες στον νότο, έχουν προχωρήσει σε εκτελέσεις το 2019: η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια, η Φλόριντα και το Τενεσί.

Ένας τύπος βρίσκει ένα κορίτσι που το είχαν απαγάγει, ο βιασμόs όμως δεν ήταν το χειρότερο!

Ένας αγρότης της Μινεσότα, ο οποίος διέσωσε ένα κορίτσι που το είχαν απαγάγει, έλαβε μια ανταμοιβή για την εξεύρεση της και αποφάσισε να τη δώσει στην οικογένειά της, αντί να την κρατήσει για τον εαυτό του. Εκτελέστηκε ο πατέρας που είχε σκοτώσει τις δύο ανήλικες κόρες του! Αυτό που είπε πριν την εκτέλεση στην σύζυγό του "πάγωσε" τους πάντες!

Ο Earl Melchert βρισκόταν στην ιδιοκτησία του μια μέρα, όταν είδε κάτι να κινείται. Αρχικά, σκέφτηκε ότι ήταν ελάφι, αλλά όταν πλησίασε έμεινε συγκλονισμένος που ανακάλυψε ότι ήταν η 15χρονη Jasmine Block.

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί ένα μήνα νωρίτερα και το είχαν απαγάγει τρεις άντρες. Οι άνδρες την κρατούσαν όμηρο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και την κακοποίησαν σ€ξoυαλικά.

Όταν ο Melchert την βρήκε, εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από τους κακοποιούς της. «Ω Θεέ μου, αυτό είναι το κορίτσι από την Αλεξάνδρεια που είναι εξαφανισμένο 29 ημέρες», είπε.

Ο Melchert έκανε σήμα στο κορίτσι από το φορτηγό του, την βοήθησε και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Από το δρόμο, το κορίτσι είδε έναν από τους κακοποιούς της να την ψάχνει. Σοκ: Βίασαν, στραγγάλισαν και αποκεφάλισαν 3χρονο κοριτσάκι!

Είχε δραπετεύσει νωρίτερα, όταν οι τρεις απαγωγείς έλειπαν. Είχε προσπαθήσει να χτυπήσει τις πόρτες των κοντινών σπιτιών χωρίς αποτέλεσμα. Κολύμπησε μέσα από μια λίμνη και πέρασε κοντά στην ιδιοκτησία του Melchert, όπου και την εντόπισε.

Μετά τη διάσωση, ο Melchert έλαβε ανταμοιβή 7.000 δολαρίων για την επιστροφή του κοριτσιού. Ωστόσο, αρνήθηκε να τα δεχτεί και τα έδωσε στην οικογένεια της Jasmine.

Ο Melchert είπε ότι είναι υπερήφανος που βοήθησε να σωθεί το κορίτσι. «Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ», είπε. «Η οικογένεια χρειάζεται τα χρήματα… για μένα, αυτά είναι πολλά χρήματα».

Πολλοί αναγνώστες χειροκρότησαν τον Melchert για τη γενναιοδωρία του μετά από μια τέτοια γενναία πράξη και την έφηβη που ήταν τόσο θαρραλέα για να ξεφύγει από τους απαγωγείς της.

«Υπάρχουν δύο ήρωες σε αυτή την ιστορία!», σχολίασε κάποιος. «Αυτός είναι πραγματικός ήρωας. Αυτός που δεν έσωσε το κορίτσι για τα χρήματα!», είπε ένας άλλος

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share