Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος επιχειρηματίας!

Θλίψη!

23 Αυγούστου 2019 16:59
Σοκ: Πέθανε πασίγνωστος επιχειρηματίας!

Σοκ προκάλεσε ο θάνατος του πασίγνωστου επιχειρηματία Ντέιβιντ Κόουκ!

Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Ντέιβιντ Κόουκ, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και, ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έγινε μέγας χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του.


Ο Τσάρλς Κόουκ, πρόεδρος του ομίλου Koch Industries Inc., αποκάλυψε τον θάνατο με δήλωση στην οποία αναφέρεται στη μακροχρόνια μάχη του νεώτερου αδελφού του με τον καρκίνο του προστάτη και στις φιλανθρωπικές συνεισφορές του στην ιατρική έρευνα, την εκπαίδευση και τις τέχνες.

«Θα λείψει πολύ, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ», τονίζει ο Κόουκ στη δήλωση την οποία απευθύνει στους εργαζομένους του ομίλου. «Ο Ντέιβιντ ήταν υπερήφανος για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει όλοι για να καταστήσετε την Koch Industries την επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα».

Ο Ντέιβιντ Κόουκ, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Κόουκ), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο-- επεκτάθηκε επιθετικά προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.


Ο Ντέιβιντ Κόουκ είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

Πέθανε ο Θεόδωρος Καλλιμάνης!

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ο Θεόδωρος Καλλιμάνης, συνιδρυτής της εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων “Καλλιμάνης”. Επίσης, πέθανε ο Τζιοβάνι Μπουταρέλι!

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, σύμφωνα με το protionline.gr.

Πέθανε η Ρένα Γεωργιάδου!

Πέθανε μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η σκηνογράφος, ενδυματολόγος του θεάτρου και της τηλεόρασης Ρένα Γεωργιάδου. Σοκ: Πέθανε στα 25 της η Μαριάννα Μπουκουβάλα!

Σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και ξένες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υπεύθυνη σκηνογραφικού στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε σε 15 παραγωγές με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του οποίου εξέφρασαν πριν από λίγο τη θλίψη τους.

Σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια για πάνω από 200 παραστάσεις, στην τηλεόραση συνεργάστηκε σε πολλές σειρές και ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Κώστα Κουτσομύτη.

Η Ρένα Γεωργιάδου ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνογράφος η οποία σχεδίασε σκηνικό παράστασης που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο για την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη από το ΚΘΒΕ το 1972. Η κηδεία της Ρένας Γεωργιάδου θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Β΄ Νεκροταφείο

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ρένας Γεωργιάδου:

«Με τη μακρά της πορεία, και τις ευρωπαϊκές της σπουδές, η Ρένα Γεωργιάδου υπήρξε ένα από τα σημαντικά στελέχη του ελληνικού θεάτρου και ειδικά των κρατικών σκηνών της Ελλάδας. Εκτός από τις συνεργασίες της με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Άρμα Θέσπιδος και με πολλά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Η Ρένα Γεωργιάδου άφησε ένα προσωπικό στίγμα σοβαρότητας και επαγγελματισμού στο ελληνικό θέατρο, σχεδιάζοντας σκηνικά και κοστούμια για περισσότερες από 120 παραστάσεις. Συνεργάστηκε με το σύνολο σχεδόν των σκηνοθετών του ελληνικού θεάτρου, ενώ στις σκηνογραφίες που έκανε για τηλεοπτικές παραγωγές της ελληνικής και ιταλικής τηλεόρασης, μετέφερε την ποιότητα και τη λεπτομέρεια του θεάτρου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της». Θλίψη: Πέθανε σε τροχαίο ο Παναγιώτης Δρίβας! (photos)

Συλλυπητήρια και από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της ζωγράφου, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ρένας Γεωργιάδου, η οποία συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε περισσότερες από 15 παραγωγές έργων του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστη ηθοποιό! Έφυγε από τη ζωή ο άντρας της!

Σοκ: Νεκρός στα 48 του πασίγνωστος ηθοποιός!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share