Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Μωρό παραλίγο να πεθάνει από ασιτία γιατί οι γονείς του είναι...vegan!

Τραγικό περιστατικό...

23 Αυγούστου 2019 14:53
Τραγικό: Μωρό παραλίγο να πεθάνει από ασιτία γιατί οι γονείς του είναι...vegan!

Ένα ζευγάρι στην Αυστραλία παραλίγο να οδηγήσει την νεογέννητη κόρη του στο θάνατο όταν την υπέβαλε σε αυστηρή vegan διατροφή. Παραλίγο δράμα με βρέφος 5 μηνών: Vegan γονείς έδιναν εναλλακτικό «γάλα»

Οι νεαροί γονείς, ηλικίας κοντά στα 30, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, την οποία όμως θα εκτίσουν σε κοινωνικά έργα.

Το μικρό κορίτσι, ηλικίας σήμερα τριών ετών, ήταν τόσο υποσιτισμένο που έμοιαζε με βρέφος 3 μηνών όταν συμπλήρωνε δύο χρόνια ζωής.

Οι vegan γονείς της την τάιζαν μόνο με προϊόντα βρώμης, πατάτες, τοστ και ρύζι

Το παιδί βρέθηκε χωρίς δόντια, όταν οδηγήθηκε σε ειδική μονάδα φροντίδας το περασμένο έτος.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε την Πέμπτη από το δικαστήριο Downing Center του Σίδνεϊ, με την δικαστή Σάρα Χάγκετ να του ασκεί δριμεία κριτική για την ακατανόητη απόφασή του να υποβάλει το παιδί σε μια «εντελώς ανεπαρκή» δίαιτα.

«Αυτό το παιδί ήταν σοβαρά υποσιτισμένο, αδυνατισμένο και μικροσκοπικό για την ηλικία του», υπογράμμισε η δικαστής.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει ή να παίξει»
Το κοριτσάκι μπήκε σε πρόγραμμα φροντίδας τον Μάρτιο του 2018, όταν η μητέρα της τηλεφώνησε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ηταν τότε που βρέθηκε ότι ήταν σοβαρά υποσιτισμένη. Οι αρχές την βρήκαν με μπλε χείλη, κρύα χέρια και πόδια, χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πολύ λίγο μυϊκό τόνο.

Η κοινωνική λειτουργός που ανέλαβε τη φροντίδα του μωρού, μετά την αφαίρεση της κηδεμονίας από τους γονείς της, δήλωσε ότι το μωρό ήταν «πίσω σε σχέση με άλλα παιδιά».

«Δεν μπορούσε να καθίσει, δεν μπόρεσε να μιλήσει, δεν μπορούσε να φάει μόνη της, δεν μπορούσε να παίξει με παιχνίδια ... », είπε.

Οι γονείς του παιδιού αρχικά δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι η κατάσταση της κόρης τους οφείλεται στον υποσιτισμό. Το ζευγάρι - που έχει άλλα δύο παιδιά - δεν ήταν υπερβολικά νεαρό ή αμόρφωτο.

Σύμφωνα με τη δικαστή της υπόθεσης, η μητέρα έπασχε από μια μορφή κατάθλιψη εκείνη την εποχή, αλλά είχε γίνει «ολοένα και πιο σταθεροποιημένη» στις πεποιθήσεις της - συμπεριλαμβανομένης της δίαιτας των βίγκαν.

Ο δικαστής επέκρινε τον πατέρα που δεν έκανε «τίποτα για να αντιμετωπίσει» την κατάσταση της κόρης του.

Οι γονείς εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου τον περασμένο Μάιο, όπου παραδέχθηκαν πως ήταν ένοχοι επειδή δεν παρείχαν στο παιδί τα απαραίτητα με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του.

Κτηνωδία: Άνδρας έφαγε ωμό έναν…νεκρό σκίουρο σε αγορά για vegan!

Σάλο έχει προκαλέσει η ακραία αντίδραση ενός άνδρα ο οποίος έφαγε ωμό έναν νεκρό σκίουρο σε αγορά για vegan στο κέντρο του Λονδίνου!

Ο anti-vegan YouTuber, που ονομάζεται Sv3rige και ανήκει στο κίνημα «σαρκοφάγοι», πήγε το Σάββατο στη Vegan Market στο Σόχο μαζί με ομοϊδεάτες του, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «φάτε ζωικά λίπη, μην πεθάνετε».

Φορώντας ένα κολιέ με ένα νεκρ'ο πουλί, ο Sv3rige άρχισε να καταβροχθίζει έναν νεκρό σκίουρο, ενώ στεκόταν ανάμεσα σε πάγκους με φαγητό!

Nα σας θυμήσουμε οτι μια κοπέλα που είναι vegan... εξηγεί γιατί δεν πρέπει να είσαι vegan!

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τον «σαρκοφάγο» να αφαιρεί τη γούνα του νεκρού ζώου με τα δόντια του πριν το δαγκώσει.

Οι περαστικοί ρωτούσαν τον YouTuber γιατί το κάνει αυτό, λέγοντάς του πως τρώνε και εκείνοι κρέας αλλά όχι με τέτοιον τρόπο. Εκείνος τους απαντούσε πως θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο!

«Το μήνυμά μου είναι πως ο βιγκανισμός “φέρνει” υποσιτισμό και ο λόγος που εγώ και μερικοί άλλοι τρώμε ωμό κρέας είναι για να δείξουμε τι τρώνε οι άνθρωποι στη φύση. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους vegans πως υπάρχουν πάνω από 15 θρεπτικές ουσίες που δεν μπορούν να πάρουν από τα φυτά. Συχνά καταφέρνουμε να τους κάνουμε να καταλάβουν και να το ψάξουν λίγο περισσότερο» δήλωσε ο Sv3rige.

«Πιστεύουν πως είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν και έχει γίνει κάτι σαν θρησκεία για εκείνους. Πιστεύουν στα τυφλά πως μπορούν να περάσουν από την κατανάλωση κρέατος στα χόρτα σαν αγελάδες, αλλά εμείς είμαστε άνθρωποι», καταλήγει!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share