Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στον Πόρο: Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» από τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο!

Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας!

22 Αυγούστου 2019 20:12
Τραγωδία στον Πόρο: Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» από τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο!

Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» από τη συντριβή του ελικοπτέρου στον Πόρο!

Η πρώτη πράξη της έρευνας για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου θα παιχτεί στην Ιταλία, καθώς εκεί θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί που περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στο πως συνετρίβη στον Πόρο το ελικόπτερο.


Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί καθώς η Ιταλία ήταν η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. «Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευότανε να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPEN TV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Με το ελικόπτερο που συνετρίβη είχε ταξιδέψει και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν
Το 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είχαν τραβηχτεί τότε από ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που είχε γίνει στην περιοχή.


Ο ΔΕΔΗΕ που μέχρι χθες δεν έβρισκε την επίμαχη επιστολή του Αθανάσιου Μπίνη, σήμερα υποστηρίζει ότι αυτή είχε φτάσει στην επιχείρηση μέσω e-mail στον πρώην διευθυντή δικτύου. Ποτέ, ωστόσο, δεν πρωτοκολλήθηκε. Έτσι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να ανακαλύψει το γιατί.

Προειδοποίηση προς τον ΔΕΔΗΕ είχε κάνει και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος ζητούσε να γίνουν υποθαλάσσια τα καλώδια.

Το σπαρακτικό μήνυμα της συζύγου του άτυχου πιλότου στον Πόρο: «Δεν θα...!» (photo)

«Ραγίζει» καρδιές!

22 Αυγούστου 2019 12:17

Σπαρακτικό είναι το μήνυμά της συζύγου του άτυχου πιλότου στο Πόρο. Ντοκουμέντο για την τραγωδία στον Πόρο: Αγνόησαν επιστολή που «προέβλεπε» ατύχημα από τα καλώδια! (photo-video)

Συγκεκριμένα, η σύζυγός του ανέβασε στο προφίλ της στο facebook δύο φωτογραφίες, μία κοινή τους από ευτυχισμένες στιγμές και την τελευταία σέλφι που έβγαλε ο Νίκος Καρυστινός, λίγο πριν μπει στο ελικόπτερο που τον οδήγησε τελικά στο θάνατο, μαζί με τους δύο Ρώσους επιβάτες του.

«Ο Άγγελος μου,ο φίλος μου ,ο σύζυγος μου δεν θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του…. ένας Άνθρωπος ένας Άνδρας σπάνιος που υπήρξα τυχερή να τον βρω αλλα τόσο άτυχη να τον χάσω τόσο γρήγορα….», έγραψε η σύζυγός του, από τον δεύτερο γάμο του.

Λίγες μέρες νωρίτερα, όταν τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που ακολούθησε, η ίδια είχε ανεβάσει κι άλλη φωτογραφία τους, από έξοδό τους σε μπαρ της Αθήνας, όπου και οι δυο ποζάρουν γελαστοί στο φακό.

Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά! (Video)

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ελικοδρόμιο στο Γαλατά που λειτουργεί χωρίς άδεια από την ΥΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την χθεσινή μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο. Τραγωδία στον Πόρο: «Ραγίζει» καρδιές η ανάρτηση της κόρης του πιλότου! (photo)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια λειτουργίας. Όπως αναφέρουν με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων ελικοπτέρων τα πρώτα στοιχεία από το video δείχνουν πως το μοιραίο ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δαπέδου προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από την θάλασσα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share