Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θλίψη: Πέθανε ο διδάκτωρ Ιατρικής Βλάσης Γωγούσης!

Σοκ!

22 Αυγούστου 2019 13:19
Θλίψη: Πέθανε ο διδάκτωρ Ιατρικής Βλάσης Γωγούσης!

Σε ηλικία 90 ετών πέθανε τα ξημερώματα ο ιατρός-παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βλάσης Γωγούσης. Θρήνος στην Ηλεία: Πέθανε ο 25χρονος Γιάννης Κωνσταντάκος! (photos)

O δρ Βλάσης Γωγούσης γεννήθηκε το 1929 και όταν η γερμανική κατοχή τον βρήκε μαθητή του Δ’ Γυμνασίου Αρρένων, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και πολέμησε ποικιλοτρόπως τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Διετέλεσε διευθυντής των εξωτερικών ιατρείων του Γαλλικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (Καλογραιών), αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε επί 35 χρόνια ως γιατρός της ΔΕΗ, της οποίας τελικώς ανεδείχθη γενικός αρχίατρος όλης της χώρας (1990-1994). Το 1973 ξεκίνησε εκστρατεία για την πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών στην χώρα, ενώ το βιβλίο του “Ναρκωτικά και τοξικομανείς” -το πρώτο που εξεδόθη στην Ελλάδα για το θέμα αυτό- βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Οργάνωσε μια τεράστια εκστρατεία υπέρ της αιμοδοσίας μεταξύ των χιλιάδων ασφαλισμένων της ΔΕΗ, ενώ υπήρξε και ο ίδιος συστηματικός αιμοδότης.

Υλοποίησε ενημερωτική καμπάνια για το AIDS και τους τρόπους προφύλαξης και προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στους «Γιατρούς Του Κόσμου”.

Για την προσφορά στην ιατρική, για την ανθρωπιστική και ζωοφιλική του δράση, καθώς και την εν γένει κοινωνική του συμβολή, έχει βραβευθεί από πολλούς συλλόγους και σωματεία της πόλης. Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος και Βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Ήταν παντρεμένος με την πρωταθλήτρια στίβου και καλαθοσφαιρίστρια της ομάδας του Ηρακλή, Σοφία Αναστασιάδου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (Ιερός Ναός Γρηγορίου Παλαμά).

Διετέλεσε επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην ΕΣΔΥ.

Πέθανε η Ρένα Γεωργιάδου!

Πέθανε μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, η σκηνογράφος, ενδυματολόγος του θεάτρου και της τηλεόρασης Ρένα Γεωργιάδου. Σοκ: Πέθανε στα 25 της η Μαριάννα Μπουκουβάλα!

Σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και ξένες γλώσσες στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υπεύθυνη σκηνογραφικού στο Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε σε 15 παραγωγές με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του οποίου εξέφρασαν πριν από λίγο τη θλίψη τους.

Σχεδίασε σκηνικά και κοστούμια για πάνω από 200 παραστάσεις, στην τηλεόραση συνεργάστηκε σε πολλές σειρές και ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Κώστα Κουτσομύτη.

Η Ρένα Γεωργιάδου ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνογράφος η οποία σχεδίασε σκηνικό παράστασης που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο για την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη από το ΚΘΒΕ το 1972. Η κηδεία της Ρένας Γεωργιάδου θα γίνει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο Β΄ Νεκροταφείο. Πέθανε ο Τάσος Γιάνναρος!

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ρένας Γεωργιάδου:

«Με τη μακρά της πορεία, και τις ευρωπαϊκές της σπουδές, η Ρένα Γεωργιάδου υπήρξε ένα από τα σημαντικά στελέχη του ελληνικού θεάτρου και ειδικά των κρατικών σκηνών της Ελλάδας. Εκτός από τις συνεργασίες της με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Άρμα Θέσπιδος και με πολλά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Η Ρένα Γεωργιάδου άφησε ένα προσωπικό στίγμα σοβαρότητας και επαγγελματισμού στο ελληνικό θέατρο, σχεδιάζοντας σκηνικά και κοστούμια για περισσότερες από 120 παραστάσεις. Συνεργάστηκε με το σύνολο σχεδόν των σκηνοθετών του ελληνικού θεάτρου, ενώ στις σκηνογραφίες που έκανε για τηλεοπτικές παραγωγές της ελληνικής και ιταλικής τηλεόρασης, μετέφερε την ποιότητα και τη λεπτομέρεια του θεάτρου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της». Θλίψη: Πέθανε σε τροχαίο ο Παναγιώτης Δρίβας! (photos)

Συλλυπητήρια και από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της ζωγράφου, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Ρένας Γεωργιάδου, η οποία συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε περισσότερες από 15 παραγωγές έργων του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Τζιοβάνι Μπουταρέλι!

Σοκ: Πέθανε στα 25 της η Μαριάννα Μπουκουβάλα!

Τραγωδία: Πέθανε ο Σπύρος Παναγιώτου! (photos)

Πέθανε ο Νίκος Στουρνάρας!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share