Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά! (Video)

Σοκ!

21 Αυγούστου 2019 08:55
Τραγωδία στον Πόρο: Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά! (Video)

Συγκλονιστικά στοιχεία για το ελικοδρόμιο στο Γαλατά που λειτουργεί χωρίς άδεια από την ΥΠΑ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την χθεσινή μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο. Τραγωδία στον Πόρο: «Ραγίζει» καρδιές η ανάρτηση της κόρης του πιλότου! (photo)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οποία καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια λειτουργίας. Όπως αναφέρουν με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων ελικοπτέρων τα πρώτα στοιχεία από το video δείχνουν πως το μοιραίο ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δαπέδου προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Στην ευρεία περιοχή έπνεαν ισχυροί ριπαίοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων καθώς το συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν στην υπήνεμη πλευρά με ασφάλεια μπορεί να θεωρηθεί πως οι ριπές του ανέμου θα μπορούσαν να ξεπερνούν και τους 25 κόμβους. Στον δίαυλο ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, από σημείο περίπου 300 μέτρα ανατολικότερα από το σημείο απογείωσης του ελικοπτέρου περνάει τριπλή γραμμή καλωδίων πιθανότερα υψηλής τάσης που ηλεκτροδοτεί το νησί. Θρίλερ με την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις! Πως κατέπεσε; (photos-video)

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το ελικόπτερο φυσιολογικά αποπειράθηκε μια απογείωση με βόρεια-βόρειο ανατολική κατεύθυνση ώστε να περάσει τα καλώδια σχεδόν κάθετα. Δυστυχώς το ατύχημα συνέβη και πιθανότερα το ελικόπτερο βρήκε πάνω στα καλώδια (και μάλλον σε περισσότερο από ένα) και με μικρή ταχύτητα αέρος, γεγονός που δεν έδινε στον χειριστή μεγάλο περιθώριο ελιγμών.

Δήμαρχος Τροιζηνίας: δεν υπάρχει αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο σε Πόρο ή Γαλατά

Δείτε τι δηλώνει για την χρήση της περιοχής από πιλότους ελικοπτέρων, τις ευθύνες των αρμοδίων Αρχών και τα εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

Τραγωδία στον Πόρο: Αυτός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε!

Έχει σοκάρει η τραγωδία που έγινε στον Πόρο, δείτε ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου!

Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροποριά ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων


Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας το ελικόπτερο με κυβερνήτη τον Νίκο Καρυστινό και επιβάτες τους δύο Ρώσους έπεσε στη θάλασσα αφού πρώτα χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη.

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ» η οποία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ"». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share