Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις! Πως κατέπεσε; (photos-video)

Τι συνέβη;

21 Αυγούστου 2019 07:52
Θρίλερ με την πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Οι πρώτες εκτιμήσεις! Πως κατέπεσε; (photos-video)

Ξεκίνησε η έρευνα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου και τους τρεις νεκρούς. Τραγωδία στον Πόρο: Η προφητική ανάρτηση του πιλότου! (photo)

Φως στην υπόθεση της μοιραίας πτώσης του Augusta A109C θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πρώτες εκτιμήσουν κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και ακολούθως έπεσε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Εκεί που βρέθηκε η άτρακτος λίγες ώρες μετά και είχε κοπεί στα δύο. Μάλιστα, οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Από τις μαρτυρίες κατοίκων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας, αναφέρεται ότι το ελικόπτερο Agusta A109C προσπάθησε να απογειωθεί στις 15:40 πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος, εξερράγη. Ένας άλλος κάτοικος ανέφερε ότι ο ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί και να στοιχίσει την ζωή στον πιλότο και τους δύο Ρώσους

Το τραγικό δυστύχημα του Agusta A109C συνέβη περίπου στις 15:40 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για άγνωστο λόγο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά η συντριβή στη θάλασσα, με συνέπεια τον θάνατο του πιλότου και των δύο επιβατών.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς των δύο Ρώσων επιβατών αλλά και του Έλληνα χειριστή Νίκου Καρυστινού, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, εκτελούσε πτήση αεροταξί και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου:

Τραγωδία στον Πόρο: Αυτός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε!

Έχει σοκάρει η τραγωδία που έγινε στον Πόρο, δείτε ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου!

Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροποριά ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων


Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας το ελικόπτερο με κυβερνήτη τον Νίκο Καρυστινό και επιβάτες τους δύο Ρώσους έπεσε στη θάλασσα αφού πρώτα χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη.

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕ» η οποία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί ότι «σήμερα και περί ώρα 15.40 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου ελικόπτερο τύπου Agusta A 109, ιδιοκτησίας της θυγατρικής της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ, με αποτέλεσμα οι τρεις επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «το ως άνω ελικόπτερο είχε παραχωρηθεί/εκμισθωθεί ήδη από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία "I FLY ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ"». Το ΔΣ της εταιρείας στην ίδια ανακοίνωση εκφράζει τη λύπη του για το ως άνω θλιβερό γεγονός και γνωστοποιεί ότι «θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share