Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ! Στους 31 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία!

Έως και 8 μποφόρ οι άνεμοι!

19 Αυγούστου 2019 07:31
Καιρός: Ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ! Στους 31 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία!

Είναι δυνατόν ο Αύγουστος να μην φέρει μελτέμια και να μην είναι υψηλές οι θερμοκρασίες; Ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος με ισχυρά όμως μελτέμια στο Αιγαίο μέχρι και 8 μποφόρ! Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς κελσίου στην Αθήνα!

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Κυρίως το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, η ζέστη θα είναι αισθητή, αλλά όχι ανυπόφορη, ενώ τα χαρακτηριστικά μελτέμια του Αυγούστου θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Αιγαίο και στις παραλιακές περιοχές. Να σας θυμίσουμε: Ο καύσωνας "έλιωσε" την Ελλάδα! Τους 41.5 έφτασε ο υδράργυρος!

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα:

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, με τις μέγιστες στη Νότια Κρήτη και στη Ρόδο να φτάνουν στους 33 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Νεφώσεις στην Κρήτη την Τρίτη

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως την Πέμπτη.

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες δέκα ημέρες σύμφωνα με τον Σ.Αρναούτογλου; (photo)

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιάζει συνοπτικά τον καιρό και τις θερμοκρασίες που περιμένουμε τις επόμενες μέρες. Μερομήνια 2020: Έτσι θα είναι ο καιρός από Σεπτέμβρη!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Τάσος Γιάνναρος!

Σάμος: Οργή για τον θάνατο του 19χρονου που κατέρρευσε! (Video)

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share