Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μειωμένη η προσφορά αίματος το καλοκαίρι! (Video)

Κι όμως υπάρχουν πολλές ανάγκες για αίμα!

18 Αυγούστου 2019 19:37
Μειωμένη η προσφορά αίματος το καλοκαίρι! (Video)

Η αιμοδοσία πρέπει να γίνεται συνέχεια όχι μόνο τον χειμώνα ή όποτε βγάζουν κάποια έκκληση! Ακόμα και το καλοκαίρι η προσφορά αίματος πρέπει να γίνεται! Βέβαια σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η προσφορά αίματος το καλοκαίρι είναι μειωμένη!

Μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα. Συναγερμός: Επίθεση με μαχαίρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών! (photos)

Παράλληλα, εξηγεί τους λόγους που δεν υπάρχουν αποθέματα αίματος το καλοκαίρι και αναλύει την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σοκ: Άνδρας βρέθηκε «μέσα» στα αίματα σε μαγαζί του Ρεθύμνου!

Ένας άνδρας βρέθηκε τραυματισμένος, μέσα στα αίματα από χτυπήματα έξω από μπαρ της πόλης του Ρεθύμνου! Αίγιο: Άγριος καβγάς! Άντρας τράβηξε μαχαίρι...

Οι δυο προηγούμενες είχαν συμβεί στην ίδια περιοχή στην ίδια νύχτα –στις 11 Μαρτίου- και μάλιστα το ένα θύμα, που ήταν Έλληνας, είχε υποκύψει στα τραύματά του!

Το νέο περιστατικό συνέβη έξω από μπαρ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και θύμα είναι ένας 39χρονος Δανός τουρίστας ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο αμμώδες τμήμα της παραλιακής. Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο, κατέθεσε σε άνδρες του Λιμενικού ότι του επιτέθηκαν χωρίς λόγο τέσσερις άγνωστοι άνδρες και τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα.

Οι έρευνες για την μυστηριώδη επίθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του τραυματία, που πάντως αποδείχθηκε πως είχε έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκόολ.

Στις 11 Μαρτίου, είχαν βρεθεί μέσα σε λίγα λεπτά αιμόφυρτοι έξω από μπαρ της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ένας 23χρονος με ελαφρά τραύματα στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο, αλλά και ένας 22χρονος Έλληνας κάτοικος Χανίων.

Ο άτυχος 22χρονος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, καθώς είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ήταν κλινικά νεκρός. Όμως, στις 31 Μαρτίου κατέληξε, χωρίς ποτέ να εξακριβωθεί ποιος και γιατί τον χτύπησε.

Παρολίγον τραγωδία: Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε ζευγάρι!

Στιγμές τρόμου και φόβου ακόμη και για τη ζωή τους έζησαν ένας 58χρονος και η 84χρονη μητέρα του στη Μυτιλήνη, όταν ένας άγνωστος που φορούσε κουκούλα παραβίασε την είσοδο του σπιτιού τους στη Μυτιλήνη και τους ακινητοποίησε με την απειλή του μαχαιριού που κράδαινε.

Μητέρα και γιος δεν τόλμησαν να αντισταθούν στον εισβολέα, ο οποίος άρπαξε το ποσό των 350 ευρώ και συνέχισε να ψάχνει το σπίτι αναζητώντας τιμαλφή ή άλλα χρήματα. Δεν βρήκε, όμως, κι έτσι άρπαξε ένα τσαντάκι που είχε μέσα ένα ζευγάρι κιάλια και τράπηκε σε φυγή. Τα θύματα ειδοποίησαν αστυνομικούς της Ασφαλείας δίνοντας την περιγραφή του κακοποιού, ο οποίος εντοπίστηκε μετά από άμεση κινητοποίηση σε μια κοντινή δημοτική οδό και συνελήφθη.

Ο 31χρονος Έλληνας είχε μαζί του τα κλεμμένα κιάλια, την κουκούλα, το μαχαίρι που είχε λάμα μήκους 12 εκατοστών και δύο κατσαβίδια τα οποία κατασχέθηκαν, δεν είχε όμως και τα χρήματα που προφανώς είχε προλάβει να κρύψει.

Η έρευνα για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται, ενώ ο 31χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης με κατηγορίες για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 23.565 στρέμματα γης!

Φωτιά ξέσπασε στην Σπάρτη!

Φωτιά στην Κέρκυρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share