Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες δέκα ημέρες σύμφωνα με τον Σ.Αρναούτογλου; (photo)

Αναλυτικά οι προβλέψεις!

18 Αυγούστου 2019 15:27
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες δέκα ημέρες σύμφωνα με τον Σ.Αρναούτογλου; (photo)

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιάζει συνοπτικά τον καιρό και τις θερμοκρασίες που περιμένουμε τις επόμενες μέρες. Μερομήνια 2020: Έτσι θα είναι ο καιρός από Σεπτέμβρη!

Καιρός: Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 34 βαθμούς!

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αποτελέσουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.

Ο καιρός αναμένεται να γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στη νότια Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Δευτέρα 19-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Καιρός: Τι προβλέπουν τα Μερομήνια από τις 15 έως το τέλος Αυγούστου;

Τα μερομήνια είναι ένας πρακτικός τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο. Καιρός: Η πρόγνωση του Αρναούτογλου για τις θερμοκρασίες μέχρι 22 Αυγούστου!

Στηρίζονται στην παρατήρηση διάφορων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα) κατά το διάστημα της καταγραφής αυτών που γίνεται τις πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείται η αρχή του χειμώνα.

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, προβαίνει σε καιρικές προβλέψεις στην ακόλουθη επιστολή του, την οποία τιτλοδοτεί «Οι πρώτες δρίμες». Τα μερομήνια, λοιπόν, για τον Μιχάλη Γεροντή ερμηνεύονται ως εξής:

«Για 34η χρονιά, παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μετά τις επιτυχέστατες προβλέψεις μου του περασμένου έτους και τις αναφορές μου στο “ΚΡΗΤΗ TV” τον Μάρτιο, για δυνατά καιρικά φαινόμενα τον Ιούλιο που μας πέρασε και τους δύο καύσωνες μέσα στον Δεκαπενταύγουστο που τώρα διάγουμε, που βγήκα αληθινός απόλυτα (τώρα έρχεται ο δεύτερος καύσωνας), θα σημειώσω τι θα γίνει το επόμενο 6μηνο ως τις πρώτες μέρες του προσεχούς Φεβρουαρίου 2020. Είχα τον Μάρτιο επιπλέον προειδοποιήσει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γνωρίζαμε σε ολόκληρη τη Κρήτη σφοδρές βροχοπτώσεις, και ήρθαν οι πλημμύρες που θυμόμαστε με πολλές καταστροφές.

Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα ’χουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου. Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας. Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες - ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία.

Προς το τέλος του Νοέμβρη έως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι βροχές, χωρίς σχεδόν καθόλου φαινόμενα χιονοπτώσεων, μόνο στις κορφές των βουνών, και όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2020 ο χειμώνας θα γίνεται ήπιος. Έτσι θα συλλέξουν οι αγρότες τις ελιές τους, που φοβάμαι ότι θα πειραχτούν από τα άγρια καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου. Στις αρχές του Φλεβάρη αλλάζει λίγο η κατάσταση και θα δριμώσει ο χειμώνας. Για τους υπόλοιπους μήνες θα τα δούμε από τις 26 Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα επανέλθουμε...».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share