Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Βρούτσης βάζει τέλος στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων!

Πότε θα υπογραφεί η εγκύκλιος;

18 Αυγούστου 2019 15:18
Ο Βρούτσης βάζει τέλος στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων!

Τέλος στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων βάζει ο Βρούτσης και από Δευτέρα υπογράφεται η εγκύκλιος που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης! Δεν θα είναι πια υποχρεωμένος ο εργοδότης να αναφέρει στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενό του!

«Αύριο, με εγκύκλιο που υπογράφω, καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου, με αναδρομική ισχύ. Πλέον, κανένας εργοδότης δεν θα γράφει, γιατί απολύει τον εργαζόμενό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης. Να σας θυμίσουμε: Καταγγελία για θάνατο εργαζόμενου από θερμοπληξία! (video)

Όπως είπε, «με βάση τον 'βάσιμο λόγο' απόλυσης, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονή των εκλογών, έφερε ταυτόχρονα το πρωτοφανές ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων. Στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" καταχωρούνταν οι λόγοι που ο εργοδότης θεωρούσε ότι ήταν εκείνοι που έπρεπε να απολυθεί ο εργαζόμενος. Αύριο, καταργείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με εγκύκλιο, την οποία θα υπογράψω» επανέλαβε ο κ. Βρούτσης.

Εργαζόμενοι απόλυση

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, μπορεί ο επόμενος εργοδότης να μην έχει τη δυνατότητα να δει απευθείας το φάκελο του εργαζομένου, «επειδή, όμως, ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να δει το φάκελό του, είναι αυτονόητο ότι ο επόμενος εργοδότης θα ζητήσει από τον εργαζόμενο να δει τους λόγους και τις αιτίες που τον απέλυσε ο προηγούμενος εργοδότης του».

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα με λόγους απόλυσης από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», όπως «πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, σοβαροί ιατρικοί λόγοι, κτλ». «Με μαθηματική βεβαιότητα, αυτοί οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν αυτό το διάστημα με τέτοιες καταγραφές δεν θα έβρισκαν δουλειά την επόμενη μέρα» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι ούτε στην Ελλάδα ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιο δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, εκτός από τη Γαλλία το χρονικό διάστημα από το 1746 έως το 1860, «όταν είχε καθιερωθεί το ονομαζόμενο βιβλιάριο εργασίας για τους εργαζόμενους, στο οποίο οι εργοδότες περιέγραφαν τους λόγους απόλυσης».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Θα μειώσουμε πέντε μονάδες το μη μισθολογικό κόστος των εργαζομένων σε βάθος πενταετίας, από τις αρχές του 2020», υπογραμμίζοντας ότι ένα κρίσιμο σημείο είναι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για το ασφαλιστικό. «Περιμένουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε ο κ. Βρούτσης.

Απίστευτο: Απέλυσαν νοσηλεύτρια επειδή κοινοποίησε ανάρτηση σε βάρος του Πολάκη

Απόλυση Παύλος Πολάκης

Μια νέα φημολογία κατακλύζει το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, βάση της οποίας νοσηλεύτρια από ιδιωτική κλινική του Πειραιά απολύθηκε επειδή κοινοποίησε ανάρτηση που ήταν σε βάρος του Παύλου Πολάκη. Η υπόθεση φέρεται πως καταγγέλθηκε από γιατρό καρδιολόγο ο οποίος και είχε κάνει τη σχετική ανάρτηση για τον Σφακιανό αναπληρωτή υπουργό με αφορμή την υπόθεση της επίθεσης στον Σ.Κυμπουρόπουλο.

Ο γιατρός κατήγγειλε ότι επειδή η νοσηλεύτρια της κλινικής κοινοποίησε τη δική του ανάρτηση, απολύθηκε από την κλινική στην οποία τυγχάνει να εργάζεται και η σύζυγος του Παύλου Πολάκη επίσης γιατρός στο επάγγελμα. Οι καταγγελίες προς ώρας δεν έχουν διαψευσθεί αλλά ούτε και επιβεβαιωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο μάτι του κυκλώνα λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε στον επίσης γιατρό Στ.Κυμπουρόπουλο.

Μάλιστα οι περιπέτειες του κ.Πολάκη δεν αναμένεται να λήξουν άμεσα καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας τον παραπέμπει στο πειθαρχικό στηριζόμενος μάλιστα σε νόμο που ο ίδιος ο Πολάκης ψήφισε και προβλέπει ότι οι πειθαρχικές υποθέσεις εκδικάζονται εκεί όπου έγινε το παράπτωμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συνέλαβαν 330 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Λέσβο!

Βουκουρέστι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε ψυχιατρική κλινική!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share