Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πανικός από φωτιά σε παραλία στη Μαγιόρκα: Πανικόβλητοι τουρίστες απομακρύνονται άρον-άρον! (photos-video)

Συναγερμός στην περιοχή!

15 Αυγούστου 2019 12:58
Πανικός από φωτιά σε παραλία στη Μαγιόρκα: Πανικόβλητοι τουρίστες απομακρύνονται άρον-άρον! (photos-video)

Συναγερμός σήμανε σε δημοφιλή παραλία της Μαγιόρκα με τους διασώστες να απομακρύνουν άρον-άρον τους έντρομους τουρίστες καθώς πλησίαζε απειλητικά σε απόσταση λίγων μέτρων μια φωτιά. Τεράστια οικολογική καταστροφή από την φωτιά στην Εύβοια: «Στάχτη» 28.000 στρέμματα πευκοδάσους (photos-video)

Η φωτιά ξέσπασε χθες γύρω στο μεσημέρι σε δασική έκταση πίσω από την παραλία Es Trenc κοντά στο Κάμπος, στη νότια ακτογραμμή της Μαγιόρκα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές κι έφθασαν στο σημείο δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και 17 πυροσβέστες καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή δημιουργώντας μια ζώνη 200 μέτρων από την παραλία.

Διασώστες οδήγησαν περίπου εκατό λουόμενους σε χώρο στάθμευσης, όσο οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες που κατέφαγαν ένα τμήμα του πευκοδάσους προτού τεθούν τελικά υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Η συγκεκριμένη παραλία της Μαγιόρκα προσελκύει χιλιάδες παραθεριστές τον Αύγουστο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς που αποτέφρωσε μεγάλη έκταση σε εθνικό πάρκο στα Γκραν Κανάρια, με τους καπνούς να είναι ορατοί μέχρι τη γειτονική Τενερίφη σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων.

Η συγκλονιστική εικόνα από το κόκπιτ του αεροπλάνου πάνω από τη φωτιά στην Εύβοια!

Μια φωτογραφία από το κόκπιτ του αεροπλάνου κάνει το γύρο του διαδικτύου και καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την τεράστια προσπάθεια των πιλότων για να σβήσουν τις φωτιές στην Εύβοια. Φωτιά στην Εύβοια: Κρανίου τόπος το δάσος Natura! (photos - video)

Πρόκειται για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Twitter από τη χρήστη Rut Erdelyi και η οποία τραβήχτηκε από τον Γ.Βουτυρά.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο πιλότος την ώρα που βλέπει από ψηλά τις φλόγες να καίνε τα πάντα, λίγο προτού «βουτήξει» με το αεροσκάφος για να κάνει μία ακόμη ρίψη νερού και να περισώσει ό,τι μπορούσε να περισώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Αυτή είναι η φωτογραφία:

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Με μπουλντόζες έδιναν μάχη για να σταμάτησουν τις φλόγες!

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Για «νύχτα μάχης» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στα Ψαχνά προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν από τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share