Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή! Κίνδυνος για πυρκαγιά και τον Δεκαπενταύγουστο!

Ποιες περιοχές έχουν το πιο μεγάλο πρόβλημα;

14 Αυγούστου 2019 17:17
Μεγάλη προσοχή! Κίνδυνος για πυρκαγιά και τον Δεκαπενταύγουστο!

Πολύ υψηλός θα είναι και αύριο, Δεκαπενταύγουστο ο κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4).

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) οι «κόκκινες περιοχές» είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Φωτιά στην Εύβοια: Κρανίου τόπος το δάσος Natura!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Σε πλήρη ετοιμότητα νοσοκομεία με εντολή του Υπ. Υγείας!

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Νοσοκομείο Χαλκίδας, τα Κέντρα Υγείας της περιοχής καθώς και το ΕΚΑΒ Εύβοιας, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στην Εύβοια.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο κέντρο της οποίας, έχει στείλει σύνδεσμο-γιατρό.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι - Ανατριχιαστικές εικόνες!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κρίθηκε η Εύβοια μετά την φωτιά που έχει ξεσπάσει. Φλέγονται οικισμοί και οι Πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη. Φωτιά στην Εύβοια: 64χρονος αναζητείται από την αστυνομία για την πυρκαγιά!

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει βγει εκτός ελέγχου, εκκενώθηκε ακόμη ένα χωριό, ενώ οι φλόγες πάνε προς τα Ψαχνά.


Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν πριν από λίγο με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια τα οποία εκκενώθηκαν.

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.



Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share