Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ! Δεκαπενταύγουστος με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Που θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

14 Αυγούστου 2019 11:37
Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ!  Δεκαπενταύγουστος με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Έχει βαλθεί να μας τρελάνει ο καιρός! Από τις θερμοκρασίες που σήμερα θα φτάσουν μέχρι και τους 41 βαθμούς, στο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει από αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τη Βόρεια Ελλάδα. Μερομήνια 2020: Έτσι θα είναι ο καιρός από Σεπτέμβρη!

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1. Την Πέμπτη (15-08-2019) από τις μεσημβρινές ώρες η δυτική και η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και σταδιακά η ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

2. Την Παρασκευή (16-08-2019) από τις απογευματινές ώρες, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και αργά το βράδυ οι Σποράδες και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-08-2019) θα εξασθενήσουν.

Καιρός: Στα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία! Που θα φτάσει μέχρι και 41 βαθμούς Κελσίου;

Υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα, Τετάρτη στα ηπειρωτικά, ενώ έντονη θα είναι κατά τόπους η αίσθηση δυσφορίας. Καιρός: Τι προβλέπουν τα Μερομήνια από τις 15 έως το τέλος Αυγούστου;

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 36 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 38, στην Ήπειρο από 19 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 39, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 20 έως 33 βαθμούς, ωστόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με προοδευτική σημαντική εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν στα δυτικά σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share