Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία και τρόμο προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο Κοντοδεσπότι!

Οι κάτοικοι πρόσπαθούν να σώσουν ό,τι δεν έκαψε η φωτιά!

13 Αυγούστου 2019 15:40
Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία και τρόμο προκαλούν οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο Κοντοδεσπότι!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, όπου πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης, μετά το χωριό Μακρυμάλλη, και για το Κοντοδεσπότι, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει το πευκοδάσος της περιοχής, νεκρώνοντας τα πάντα.

Όπως μεταδίδουν ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1, ορισμένοι από τους 150 κατοίκους του χωριού αρνούνται να εγκαταλείψουν το Κοντοδεσπότι παρά την εντολή των αρχών και επιλέγουν να μείνουν πίσω και να δώσουν μάχη στο πλευρό των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, που παλεύουν από το πρωί να περιορίσουν το μέτωπο στην Εύβοια. Ωστόσο οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, αυτή τη στιγμή δεν έχει απειληθεί κανένα σπίτι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται δύο χωριά! (photos-video)

Μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν 12 ώρες η φωτιά στην Εύβοια. Φωτιά στην Εύβοια: Πως φαίνεται η φωτιά από δορυφόρο!

Η φωτιά, κοντά στα Ψαχνά, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης καίει χωρίς σταματημό ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς αλλά οι ισχυροί άνεμοι και ο πολύ πυκνός καπνός κάνουν το έργο τους πολύ δύσκολο.

Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκκενώνονται δυο χωριά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Από νωρίς άλλωστε οι κάτοικοι των δυο χωριών, όπως και του Σταυρού, είχαν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν. Τα χωριά δεν κινδυνεύουν άμεσα είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αλλά θεωρήθηκε πως είναι καλύτερο για τους ίδιους να απομακρυνθούν.

Μετά την τελευταία ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, για να περιορίσουν τη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν: 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθύνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share