Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στη Σερβία: Η αλήθεια για την αφρικανική πανώλη των χοίρων! (Video)

Τι έχει συμβεί;

12 Αυγούστου 2019 17:46
Συναγερμός στη Σερβία: Η αλήθεια για την αφρικανική πανώλη των χοίρων! (Video)

Η Σερβία ανέφερε τέσσερις περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου της αφρικανικής πανώλης σε οικόσιτους χοίρους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).

Τρεις από τις εκδηλώσεις της νόσου εντοπίστηκαν στην περιοχή του Βελιγραδίου και μία στην περιφέρεια Ποντουνάβσκι, σύμφωνα με τον OIE, που επικαλέστηκε έκθεση του σερβικού υπουργείου Γεωργίας. Σύμφωνα με την έκθεση, πέθαναν επτά χοίροι ενώ άλλα 114 ζώα θανατώθηκαν.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, που είναι θανατηφόρα για τους χοίρους, αλλά δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, εξαπλώνεται στην Ανατολική Ευρώπη και την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τη νόσο «επείγουσα πρόκληση».

Τι συμβαίνει στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα

Σε έξαρση είναι η αφρικανική πανώλη των χοίρων στη Βουλγαρία, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες θανατώσεις ζώων. Στην Ελλάδα, οι αρμόδιες Αρχές λαμβάνουν μέτρα για το δύσκολο αυτό νόσημα, λέει στο Open ο Ευάγγελος Τσιαμάδης, κτηνίατρος του τμήματος υγείας ζώων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τη συγκεκριμένη νόσο εξέφρασε μιλώντας στην Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος, Βάκης Τσιομπανίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα πως στον Έβρο δεν υπάρχουν κτηνίατροι για να κάνουν ελέγχους στις χοιροτροφικές μονάδες.

Σοκ: Εικόνες τρόμου από τα υπερμεγέθη γουρούνια! (photos+video)

Έντονες αντιδράσεις, αποτροπιασμό αλλά και απορία έχουν δημιουργήσει οι εικόνες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν μια φάρμα στην Καμπότζη όπου εκτρέφονται μεταλλαγμένα γουρούνια, τα οποία είναι αφύσικα μυώδη.

Τα αποκρουστικά, σχεδόν τρομακτικά αυτά πλάσματα είναι σχεδόν βέβαιο πως είναι προϊόν μετάλλαξης και πως υποφέρουν λόγω της κατάστασής τους, όπως φαίνεται και στα διάφορα βίντεο που έχει δημοσιεύσει στο Facebook η φάρμα με την επωνυμία Duroc Cambodia.

Στα πλάνα φαίνονται τα υπερμεγέθη γουρούνια να μην μπορούν σχεδόν να περπατήσουν λόγω των μυών τους, με αποτέλεσμα τα χτυπούν με ξύλα για να βαδίσουν, ενώ όλα ανεξαιρέτως έχουν επίσης δυσανάλογους όρχεις.

Η Duroc Cambodia αναφέρει στις πληροφορίες πως τα γουρούνια ανήκουν σε μια πολύ συνηθισμένη ράτσα οικόσιτων χοίρων, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και ο ιδιοκτήτης της φάρμας είναι πολύ περήφανος για το κοπάδι του, όπως φαίνεται και από τις πολλές αναρτήσεις του.

Ο ίδιος κοινοποιεί τακτικά φωτογραφίες και βίντεο από τα γουρούνια και την πορεία τους από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι να φτάσουν στο απίστευτο μέγεθος που τελικά έχουν.

Μάλιστα ο ίδιος, θεωρώντας όλο αυτό όχι μόνο απολύτως φυσιολογικό αλλά και δελεαστικό, δεν διστάζει να πωλήσει επίσης μέσω της σελίδας και σπέρμα των γουρουνιών, για περίπου 5 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιθυμία για τόσο μυώδη γουρούνια είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής για χοίρους ανάλογα με το βάρος τους. Η ζήτησή τους τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία, ειδικά στην Κίνα που είναι η μεγαλύτερη αγορά κατανάλωσης χοιρινού παγκοσμίως.

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή και καταδίκη ακτιβιστών και απλών πολιτών, που καταγγέλλουν την χρήση στεροϊδών και ορμονών στα ζώα προκειμένου να αποκτήσουν την συγκεκριμένη εμφάνιση.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της PETA, που σχολίασε σχετικά: «Γουρούνια που μοιάζουν με τον Hulk είναι σαν ζωντανός εφιάλτης κι εκτός αυτού επειδή είναι γενετικά μεταλλαγμένα πιθανότατα γεννιούνται με τρομερά επώδυνα προβλήματα υγείας».

Οι πρώτες αναφορές για εκτροφή τέτοιου είδους γουρουνιών ήρθαν στο φως το 2015 και τα πειράματα είχαν γίνει στη Ν. Κορέα και την Κίνα, όπου επιστήμονες προχώρησαν στη μετάλλαξη ενός γονιδίου.

Ο σκοπός ήταν να παράγεται περισσότερο άπαχο κρέας υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, από τα 32 γουρούνια που εκτράφηκαν μόνο τα 13 επέζησαν κι αυτά μόλις μέχρι να γίνουν 8 μηνών, ενώ μόνο ένα θεωρήθηκε υγιές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συναγερμός στη Βουλγαρία: Εγκατέλειψαν βρέφος σε πάρκινγκ!

Φιλιππούπολη: Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2019 έχει ιστορία 8000 χρόνων!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share