Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στον Υμηττό!

Κλειστή η Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα!

12 Αυγούστου 2019 06:37
Μαίνεται η φωτιά στον Υμηττό!

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα η φωτιά που εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει μέχρι και την κορυφογραμμή της Καισαριανής.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα για να κάνουν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ. Μάλιστα να σας θυμίσουμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού είχε γίνει και ένα ρεπορτάζ στον Υμηττό σχετικά με τα ξερά χόρτα που μαζεύονται, καθώς υπήρχε φόβος φωτιάς.

Από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχουν καταγραφεί και ζημιές σε διάσπαρτες κατοικίες στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και οι οποία κατά καιρούς ενισχύονται από ισχυρές ριπές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και εισήγηση για εκκένωση διάσπαρτων κατοικιών.

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.

Ελαφόνησος: "Δεν υπάρχει πια κίνδυνος αλλά η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη!"

Η φωτιά στην Ελαφόνησο μαίνεται για δεύτερη μέρα. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Εκτάκτως στο νησί μετέβη και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω της πυρκαγιάς πολλοί επισκέπτες του νησιού αποφάσισαν να φύγουν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες τουριστών να κατακλύζουν με τα αυτοκίνητά του το λιμάνι του νησιού στην προσπάθεια τους να το εγκαταλείψουν.

Η πυρκαγιά πλέον είναι σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν συνολικά 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη, τρία PZL και πέντε ελικόπτερα.

Ένα ακόμη ελικόπτερο βρίσκεται στην περιοχή για συντονισμό από αέρος.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και τέσσερα οχήματα ΟΤΑ αλλά και μηχανήματα της περιοχής.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια.

Εξέφρασε, μάλιστα, αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά σύντομα θα ελεγχθεί. Από την περιοχή αποχώρησαν και οι τελευταίοι τουρίστες -όσοι, δηλαδή δεν είχαν φύγει από χτες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share