Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Όσλο: Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης οι πυροβολισμοί σε τζαμί!

Η επίσημη θέση της αστυνομίας...

11 Αυγούστου 2019 14:51
Όσλο: Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης οι πυροβολισμοί σε τζαμί!

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει ως «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, σ' ένα τζαμί στα περίχωρα του Όσλο.

«Ο δράστης της επίθεσης είχε εξτρεμιστικές απόψεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τον ύποπτο, έναν νεαρό Νορβηγό, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Όσλο Ρούνε Σκιόντ.

«Είχε ξενοφοβικές θέσεις, ήθελε να σπείρει τον τρόμο».

Η επίθεση εναντίον του ισλαμικού κέντρου Αλ Νουρ στο Μπέρουμ, προάστιο του Όσλο, είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό ενός ανθρώπου. Μερικές ώρες μετά την επίθεση, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας, συγγενή του υπόπτου, στην κατοικία τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα για φόνο.

Ανταλλαγή πυρών στο Αφγανιστάν! Τρεις νεκροί αστυνομικοί!

Τουλάχιστον τρεις Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από την επίθεσητων Ταλιμπάν κατά ενός φυλακίου στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν. Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Σκοτώθηκε πολυμελής οικογένεια από έκρηξη βόμβας!

«Οι Ταλιμπάν έπληξαν το φυλάκιο των αφγανικών συνοριακών δυνάμεων, σκοτώνοντας τρεις συνοριακούς φρουρούς της αστυνομίας και τραυματίζοντας άλλους πέντε», δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Σαϊφουντίν Μουστάκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή πυρών άρχισε αργά το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα το πρωί.

Συναγερμός στην Καμπούλ: Έκρηξη σε αυτοκίνητο!

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με στόχο κομβόι αυτοκινήτων διεθνούς οργανισμού, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι νασκοτωθούν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, η οποία σημειώνεται μία μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από στρατιωτική ακαδημία, πίσω από την οποία ήταν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ξένους πολίτες» δήλωσε άνδρας των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοτώθηκαν τέσσερις Αφγανοί πολίτες και υπάρχουν απώλειες και μεταξύ των ξένων. Συνολικά γίνεται λόγος για επτά θύματα- νεκρούς και τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στα ανατολικά της πόλης, περιοχή που έχει γίνει επανειλημμένως στόχος επιθέσεων.

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Σκοτώθηκαν 8 παιδιά μετά από έκρηξη βόμβας!

Τραγωδία στο Αφγανιστάν! Σκοτώθηκαν 8 παιδιά μετά από έκρηξη βόμβας! Οι ταλιμπάν δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη!

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 8:00 π.μ τοπική ώρα στη συνοικία Μουκέρ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Khaama Press επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν και άλλα δύο παιδιά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στη Μασαχουσέτη: Σκυλιά κατασπάραξαν 14χρονο που πήγε να τα ταΐσει!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share