Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έρχονται αυστηρές ποινές σε όσους χτυπούν εφοριακούς!

«Καμία ανοχή στη βία», διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ

9 Αυγούστου 2019 16:56
Έρχονται αυστηρές ποινές σε όσους χτυπούν εφοριακούς!

Αυστηρές ποινές για όσους επιτίθενται σε ελεγκτές προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», με αφορμή την τελευταία επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον Πλατανιά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος και εκφράζει τη στήριξή της προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Κρήτη: Τον έδειραν γιατί... πάτησε κόρνα!

Ακόμα και με κατσούνα (τύπος γκλίτσας) χτύπησαν στο κεφάλι 33χρονο αστυνομικό αφού τον γρονθοκόπησαν επειδή τόλμησε να …διακόψει την κουβέντα που είχαν πιάσει στη μέση του δρόμου, κλείνοντας με τα αυτοκίνητα τους την διέλευση των οχημάτων.

Ο αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας στην Κρήτη έκανε το ατόπημα να πατήσει την κόρνα με αποτέλεσμα τρεις νεαροί να τον ξυλοκοπήσουν και να τον αφήσουν αιμόφυρτο. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε από συγγενικό του πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στην συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Για την υπόθεση παραπέμπονται τρεις νεαροί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Υποστηρίζεται ότι ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, περίμενε περίπου δέκα λεπτά πριν πατήσει την κόρνα μήπως και δεν είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχε αυτοκίνητο πίσω τους.

Παρά ταύτα ουδείς συγκινήθηκε. Όταν πάτησε εκ νέου την κόρνα λίγα λεπτά αργότερα, δέχθηκε την επίθεση με τους δύο να τον γρονθοκοπούν και τον τρίτο να τον χτυπά στο κεφάλι με μία κατσούνα.

Αναφέρεται μάλιστα ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων αναγνώρισε ότι είναι αστυνομικός και φώναξε πριν τον γρονθοκοπήσει: «κωλόμπατσε, ήρθες στις Μοίρες και νομίζεις ότι θα μας γαμ…τί πατάς τις κόρνες».

Κατά τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής κ. Γιώργο Κοκοσάλη, η αναίτια, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση σε βάρος του εντολέα του σχετίζεται ευθέως με την αστυνομική του ιδιότητα.

Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Σοκ στο Λασίθι: Εργάτης βρήκε πτώμα χωρίς χέρια και πόδια!

Πριν από λίγο χειριστικής χωματουργικού μηχανήματος που εκτελούσε εργασίες βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα, στην Παχειά Άμμο!

Στο χώρο της εκσκαφής αντίκρυσε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη χωρίς χέρια και πόδια, το οποίο εκτιμάται ότι θα πρέπει να ξεβράστηκε από τη θάλασσα, άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποιον ανήκει.

Στο σημείο έχει βρεθεί το Λιμενικό Αγίου Νικολάου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει ιατροδικαστική έρευνα για να αποκαλυφτεί η ταυτότητα του άτυχου άνδρα.

Εκτιμάται ότι ο άτυχος άνδρας θα πρέπει να είχε χάσει τη ζωή του πριν από έξι μήνες τουλάχιστον.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share