Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γλύπτης Takis!

Η ανακοίνωση θανάτου έγινε σήμερα το πρωί...

9 Αυγούστου 2019 09:42
Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γλύπτης Takis!

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης Έλληνας καλλιτέχνης, Παναγιώτης Βασιλάκης, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Takis.

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου καλλιτέχνη ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής το Takis Foundation. Με βαθιά θλίψη το Ίδρυμα Τάκις ανακοινώνει την απώλεια του διεθνούς γλύπτη Παναγιώτη Βασιλάκη, γνωστό ως Takis. Ένας αληθινός πρωτοπόρος, επαναστάτης και θρύλος. Θα μείνει για πάντα αλησμόνητος. Ένα παραγωγικό και δημιουργικό μυαλό, του οποίου η εφευρετικότητα, το πάθος και η φαντασία ήταν αστείρευτα, ο Τάκις διερεύνησε πολλούς καλλιτεχνικούς και επιστημονικούς ορίζοντες, όπως μεταξύ άλλων τη μουσική και το θέατρο, και επαναπροσδιόρισε τα όρια στην τέχνη, τονίζεται στην ανακοίνωση. Έφυγε εντελώς μόνη και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι - Δεν την θυμήθηκε κανείς

Όπως επισημαίνεται, «χάρη στην πολυδιάστατη δημιουργική ιδιοφυΐα του, τη γενναιοδωρία του και την εξαιρετική του διαίσθηση, ο Τάκις ήταν μπροστά από την εποχή του, γεγονός που συνέβαλε στη διεθνή του επιτυχία. Σήμερα, χάσαμε όλοι ένα εξαιρετικό πνεύμα. Το Ίδρυμα Τάκις εκφράζει στα μέλη της οικογένειά του, στους συγγενείς και τους φίλους του τα βαθύτατα συλλυπητήριά του. Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε να αποτίσουμε σήμερα είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το οραματιστικό του μονοπάτι, όπου -παραθέτοντας τα λόγια του Τάκι- ‘όλα είναι μυαλό και κίνηση’, έτσι ώστε να διαιωνιστεί η μοναδική του κληρονομιά. Σας ευχαριστούμε που σέβεστε την ιδιωτικότητα σε μια τέτοια στιγμή».

Ο Takis γεννήθηκε 29 Οκτωβρίου 1925 και συγκαταλεγόταν στους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και της κινητικής τέχνης στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος, τόσο εξαιτίας των υλικών και των τεχνικών που χρησιμοποίησε όσο και λόγω των ιδεών που μετέδωσε.

Γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου του 1925 στην Αθήνα, ήταν το έκτο παιδί μίας οικογένειας με εφτά παιδιά. Αν και οι γονείς του υπήρξαν ευκατάστατοι με την καταστροφή της Σμύρνης, ο πατέρας του, ο οποίος ήταν κτηματίας, έπεσε έξω με αποτέλεσμα η οικογένεια να δοκιμαστεί σκληρά από τη φτώχεια. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια συνέπεσαν με τη δικτατορία του Μεταξά και τη Γερμανική κατοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΠΟΝ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την καταδίκη του σε εξάμηνη φυλάκιση.

Θανατηφόρο δυστύχημα στο Βόλο: Ο άτυχος άντρας πήγαινε στη δουλειά του!

Θρήνος για την απώλεια ενός ακόμη νέου συνανθρώπου μας νωρίς σήμερα το πρωί, σε θανατηφόρο δυστύχημα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, επέπεσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, λίγο πριν το 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο.Τραγικός θάνατος Ισπανού YouTuber: Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του!

Ο θάνατος είχε στήσει «καρτέρι» λίγο πριν τις 6 περίπου το πρωί, στον 35χρονο Βολιώτη Βασίλειο Ξάνθη, την ώρα που πήγαινε για δουλειά, καθώς εργαζόταν σε εταιρία ανακύκλωσης που λειτουργεί στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Ο άτυχος 35χρονος, φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ενώ κινούνταν στην οδό Λαρίσης, με κατεύθυνση προς Λάρισα και πριν τους φωτεινούς σηματοδότες του 304 ΠΕΒ έπεσε σε νταλίκα, πιθανόν την ώρα της προσπέρασης, κάτι που είχε αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αναποδογυρίσει και ο οδηγός του να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θλίψη! Πέθανε η Τόνι Μόρρισον!

Βαρύ πένθος στον Παναθηναϊκό!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr.

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share