Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σάλος στο Τέξας : Αστυνομικοί έδεσαν Αφροαμερικανό με σχοινί πίσω από τα άλογά τους (Video)

Η εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου...

8 Αυγούστου 2019 07:30
Σάλος στο Τέξας : Αστυνομικοί έδεσαν Αφροαμερικανό με σχοινί πίσω από τα άλογά τους (Video)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο από την σύλληψη ενός Αφροαμερικανού, τον οποίο οι αστυνομικοί έδεσαν με ένα σχοινί και τον υποχρέωσαν να τους ακολουθεί πίσω από τα άλογά τους. Μακελειό στις ΗΠΑ: Εισήγηση για θανατική ποινή στον δράστη του Τέξας! - 29 νεκροί από τις επιθέσεις!

Οι δύο έφιπποι αστυνομικοί αποφάσισαν να συλλάβουν τον 43χρονο χρησιμοποιώντας ένα μπλε σχοινί αντί για χειροπέδες και υποχρεώνοντάς τον να περπατήσει πίσω από τα άλογα.

Η φωτογραφία της σύλληψης με τους δύο λευκούς έφιππους αστυνομικούς και τον μαύρο πεζό άνδρα δεμένο με ένα σχοινί, την οποία τράβηξε πολίτης και ανέρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε viral, παραπέμποντας στη μεταχείριση των σκλάβων στον αμερικανικό νότο, πριν τον εμφύλιο του 1861.

Άλλωστε, αυτό το κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας είναι ιδιαιτέρως συνδεδεμένο με το Γκάλβεστον του Τέξας, όπου η δουλεία συνεχίστηκε για περίπου δύο χρόνια μετά τη Διακήρυξη Χειραφέτησης του Αβραάμ Λίνκολν και την απελευθέρωση των σκλάβων.

Η Άντριεν Μπελ, υποψήφια για το Κογκρέσο στην 14η Περιφέρεια του Τέξας, αναδημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook, λέγοντας ότι η σκηνή είχε προκαλέσει, «θυμό, αηδία και ερωτήσεις από την κοινότητα».

Μετά τη διεθνή κατακραυγή και τις σφοδρές επικρίσεις περί προώθησης ρατσιστικών ιδεολογιών και πρακτικών, το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα, με την οποία ζητούσε συγγνώμη, σημειώνοντας ότι «αυτή η μέθοδος σύλληψης και μεταφοράς χρησιμοποιείται όταν απαιτείται έλεγχος του πλήθους» και πως «αυτή η πρακτική δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά στο συγκεκριμένο περιστατικό».

Επιχειρώντας να ρίξουν τους τόνους, οι αρχές του Γκάλβεστον υποστήριξαν ότι ο άνδρας δεν ήταν δεμένος με σχοινί αλλά με χειροπέδες.

«Αν ήταν ένας λευκός άνθρωπος, δεν θα είχε αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Λέον Φίλιπς, πρόεδρος του Συνασπισμού της Δικαιοσύνης του Γκάλβεστον, μιλώντας στους New York Times.

Μακελειό στο Τέξας: Η μητέρα που θυσιάστηκε για να σώσει το παιδί της συγκλονίζει!

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο σε πολυκατάστημα στην πόλη Ελ Πάσο του Τέξας.

Ο δράστης της επίθεσης άνοιξε πυρ στο πάρκινγκ και μέσα στο πολυκατάστημα Walmart σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Ένα από τα θύματα της του μακελειού είναι μία μητέρα 25 ετών, η Jordan Anchondo, η οποία έκανε το σώμα της ασπίδα για να προστατεύσει από τα πυρά του μακελάρη τον δύο μηνών γιο της.

Η 25χρονη είχε πάει στο Walmart για να ψωνίσει σχολικά όταν ο δράστης μπήκε οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο.

Η αδελφή της 25χρονης συντετριμμένη δήλωσε ότι η Jordan Anchondo έπεσε πάνω στο μωρό για να το προστατεύσει και δέχτηκε εκείνη τις σφαίρες. Το δύο μηνών αγοράκι έχει υποστεί κατάγματα και νοσηλεύεται.

“Από τα τραύματα που φέρει το μωρό, μου είπαν ότι η αδελφή μου έκανε το σώμα της ασπίδα για το προστατεύσει. Τον κρατούσε αγκαλιά όταν χτυπήθηκε από τις σφαίρες και έπεσε πάνω του για αυτό και το μωρό έχει υποστεί κατάγματα. Ουσιαστικά το μωρό ζει γιατί εκείνη έδωσε τη ζωή της”, δήλωσε η 19χρονη μιλώντας στο Associated Press.
Από την επίθεση σκοτώθηκε και ο σύζυγος της 25χρονης, ο Andre Anchondo. Το ζευγάρι εκτός από το δύο μηνών αγοράκι είχε και δύο κόρες.
Ο 60χρονος Arturo Benavides, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ψώνιζε μαζί με τη σύζυγο του στο πολυκατάστημα όταν σημειώθηκε η επίθεση.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 60χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη ενώ η σύζυγος του κατάφερε να γλιτώσει.
“Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη”, είπε η ανιψιά του Jacklin Luna μιλώντας στο Buzzfeed.
Η 86χρονη Angelina Englisbee είναι άλλο ένα από τα θύματα της επίθεσης. Ο γιος της ανέφερε ότι μερικά λεπτά πριν από το μακελειό ο αδελφός του είχε μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί της και πως του είχε πει ότι είχε πάει για ψώνια στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα.


Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας είναι και ο 15χρονος Javier Rodriguez.
Η θεία του που τον αναζητούσε είχε ανεβάσει φωτογραφία του στο Facebook και ζητούσε πληροφορίες από όποιον γνώριζε το παραμικρό για την τύχη του αγοριού.


Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά σε άλλη ανάρτηση της ανακοίνωσε πως το παιδί είχε βρεθεί και ότι ήταν μεταξύ των νεκρών.
Η Sara Esther Regalado και ο Adolfo Cerros Hernandez έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση όπως έκαναν γνωστό τα παιδιά τους.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Εισήγηση για θανατική ποινή στον δράστη του Τέξας! - 29 νεκροί από τις επιθέσεις!

Εισήγηση για θανατική ποινή στον δράστη του Τέξας μετά το μακελειό που έγινε στις ΗΠΑ! 29 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις επιθέσεις!

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν την Κυριακή πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αρχές επιχειρούν να σχηματίσουν το προφίλ του

Ο βασικός ύποπτος για το μακελειό σε κατάστημα Walmart, στο Ελ Πάσο είναι ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους από το Άλεν του Τέξας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό δυνάμεις της αστυνομίας και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες εξετάζουν, πλέον, τα γραπτά κείμενα που έχει «ανεβάσει» στο διαδίκτυο ο Κρούσιους, μερικές ημέρες πριν από το «χτύπημα», ώστε να διαπιστώσουν ποιό ήταν το κίνητρο.

Σύμφωνα με τις αναφορές της Αστυνομίας, ο ύποπτος, που ζει με την οικογένειά του, είναι αντιμέτωπος με πιθανές κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ελ Πάσο, αμνέφερε πως ο δράστης παραδόθηκε, χωρίς να φέρει αντιστάσεις, όταν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων τον πλησίασαν. Μάλιστα, στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς, φέτεται να είπε πως «ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους Μεξικανούς μπορούσε!».

Φοιτητής στο κολλέγιο Κολίν του Ντάλας

Από τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο Κρούσιους ήταν φοιτητής στο Κολλέγιο Κολίν, στα νοτιοανατολικά του Ντάλας, την περίοδο 2017 - 2019, κάτι που επιβεβαίωσε και το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Το Κολλέγιο Κολίν είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές, πάνω στις έρευνές τους για αυτή την ευαίσθητη τραγωδία. Βρισκόμαστε δίπλα στον κυβερνήτη και σε όλους τους Τεξανούς, εκφράζοντας τη λύπη μας για τα θύματα» ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του κολλεγίου, Νιλ Μάτκιν.

Γεμάτο μίσος για μετανάστες και Ισπανόφωνους το μανιφέστο

Από εκεί και πέρα, οι αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου, εξετάζουν από χθες το μανιφέστο τεσσάρων σελίδων που φέρεται να είχε αναρτήσει ο Κρούσιους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μανιφέστι ήταν γεμάτο από ρατσιστικές και αντισημιτικές θεωρίες. «Πιθανότατα σήμερα θα πεθάνω» ανέφερε σε σημείο του μανιφέστου ο 21χρονος, ενώ το ποστάρισμα δείχνει πως είχε γίνει περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία λάβει τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς στο κατάστημα του Ελ Πάσο.

Στο σύνολό του, το κείμενο απορρέει μίσος για τους μετανάστες και τους Ισπανόφωνους και τους κατηγορεί πως έχουν «κλέψει» δουλειές από τους Αμερικανούς, ενώ αναφέρει πως αλλοιώνουν, πολιτισμικά, τις Ηνωμλενες Πολιτείες. Επιπλέον, χαρακτηρίζει την «τραγική» την παράταξη των Ρεπουμπλικανλων, καθώς αποτελεί μια «επαγγελματική εταιρεία», που μπορεί να αυξήσει τη μετανάστευση. Μάλιστα, ο συγγραφέας αναφέρει πως είχε τις ίδιες απόψεις για τους μετανάστες πριν αναλάβει την προεδρία στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Στο ποστάρισμα, αναφέρεται επίσης πως ο δράστης προετοίμαζε την επίθεση σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα και περιγράφει τα όπλα που θα χρησιμοποιούσε.

Τόσο το Facebook όσο και το Instagram, έχουν ξεκαθαρίσει πως έχουν μετακινήσει από τα αρχεία τους τα προφίλ του δράστη και αναφέρουν πως εργάζονται για να περιορίσουν τη διασπορά του μανιφέστου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share