Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός! Φόβοι για τοξικό μόλυβδο από την Παναγία των Παρισίων!

Τρόμος!

7 Αυγούστου 2019 09:49
Συναγερμός! Φόβοι για τοξικό μόλυβδο από την Παναγία των Παρισίων!

Σε ωρολογιακή υγειονομική βόμβα κινδυνεύουν να εξελιχθούν οι 400 τόνοι μολύβδου που ξεχύθηκαν στη γύρω περιοχή της Παναγίας των Παρισίων. Συναγερμός στο Παρίσι:Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων!

Πέντε μήνες μετά την πυρκαγιά του Απριλίου και ύστερα από τις διαμαρτυρίες των κάτοικων της περιοχής και δηλώσεων των ειδικών για την τοξικότητα του μολύβδου, ο δήμος των Παρισίων και η Πολιτεία αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δραστική απολύμανση της περιοχής γύρω από την Παναγία των Παρισίων.

Έτσι, μετά τις δοκιμασίες από τον καύσωνα που έπληξε και υπήρχαν φόβοι για την αντοχή των υλικών, στην Παναγία των Παρισίων από σήμερα και για τρεις μέρες, ο δήμος θα καλύψει με ένα ειδικό πήκτωμα τόσο το εσωτερικό της εκκλησίας όσο και το προαύλιο και τους γύρω δρόμους.

Απολύμανση σε σχολεία γύρω από την Παναγία των Παρισίων

Στόχος όπως αναφέρει η DW είναι να απορροφηθεί κάθε σωματίδιο ή μολυβδόσκονη από το πήκτωμα, το οποίο θα αφαιρεθεί μετά από τρεις μέρες. Τέτοια απολύμανση θα γίνει και στα σχολεία που βρίσκονται σε ακτίνα 100 με 150 μέτρων γύρω από το ναό ενώ στο πιο κοντινό σχολείο όπου μετρήθηκαν υψηλά ποσοστά μολύβδου ο δήμος ανακατασκευάζει το προαύλιο.

Εκτιμάται ότι από την πυρκαγιά ελευθερώθηκαν περίπου 400 τόνοι μολύβδου

Υπήρξαν μάλιστα και προτάσεις για ειδική απομόνωση όπως γίνεται στην αφαίρεση αμιάντου. Ωστόσο ο δήμος αρνήθηκε εξηγώντας ότι ο αμίαντος αιωρείται ενώ ο μόλυβδος κατακάθεται και έτσι το πήκτωμα είναι πιο αποτελεσματικό.

Ο μόλυβδος είναι μια ισχυρή τοξική ουσία που σε περίπτωση εισπνοής ή κατάποσης σε μορφή ατμών ή λεπτής σκόνης μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα και να είναι επιβλαβής για τον εγκέφαλο, το συκώτι, τα νεφρά, τα οστά και το νευρικό σύστημα.

Απίστευτο! Λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων...εργάτες κάπνιζαν στην στέγη!

Απίστευτη είναι η είδηση για τους εργάτες που κάπνιζαν στη στέγη της Παναγίας των Παρισίων λίγο πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά! Η φωτιά που ξέσπασε σκόρπισε βαθιά θλίψη ανά τον κόσμο..

Η εταιρεία Le Bras Freres, που ήταν υπεύθυνη για τις σκαλωσιές στην Παναγία των Παρισίων, είχε απαγορεύσει ρητά το κάπνισμα στους χώρους του ναού, αλλά κάποιοι από τους εργαζομένους της αγνόησαν την απαγόρευση. Η ίδια πάντως απορρίπτει το ενδεχόμενο κάποιο από τα αποτσίγαρα να προκάλεσε την φωτιά.

«Ορισμένοι συνάδελφοι παρέβησαν κάποιες φορές τους κανονισμούς και λυπούμαστε γι’ αυτό», είπε εκπρόσωπος της Le Bras Freres στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι εργάτες «παραδέχθηκαν κατά την ανάκριση από την αστυνομία ότι κάπνισαν μερικές φορές», είπε ο Μαρκ Εσκεναζί, επιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine. Αλλά επέμεινε ότι αποκλείεται ένα τσιγάρο να αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων σημειώνοντας ότι «όποιος προσπάθησε ποτέ να ανάψει φωτιά στο τζάκι του σπιτιού του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανάψει φωτιά σε ένα δρύινο κούτσουρο με αποτσίγαρο».

Οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων έχουν ήδη ανακρίνει όλους όσους μετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης καθώς και άλλους μάρτυρες. Κάποια γαλλικά ΜΜΕ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους ανελκυστήρες της σκαλωσιάς. Αλλά ο Εσκεναζί ήταν κατηγορηματικός πώς τα μοτέρ τους δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. «Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο! Πισίνα στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων;

Παναγία των Παρισίων: Αυτά είναι τα σχέδια ανοικοδόμησης!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share