Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή! Αν δείτε αυτά τα σύμβολα στο σπίτι σας τότε...! (photo)

Συναγερμός!

6 Αυγούστου 2019 17:59
Προσοχή! Αν δείτε αυτά τα σύμβολα στο σπίτι σας τότε...! (photo)

Οδηγίες για την ασφάλεια του σπιτιού σας από τους επίδοξους κλέφτες, αλλά και τα «σύμβολα» με τα οποία «μαρκάρουν» τα σπίτια δίνει ένας πρώην κατάδικος για διάρρηξη. Απίστευτο: Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι κλέφτες ένα λουκέτο μέσα σε 2 λεπτά! (Video)

«Το μυστικό δεν είναι να γίνει φρούριο το σπίτι με 100 συναγερμούς, αλλά να γίνει τόσο ενοχλητικά δυσπρόσιτο που δεν θα αξίζει τον κόπο για τον διαρρήκτη να ρισκάρει να το “ανοίξει”. Ο έξυπνος εξωτερικός φωτισμός με ανιχνευτές κίνησης είναι ένας καλός τρόπος να αποθαρρύνεις τους επίδοξους διαρρήκτες. Κανείς δεν θέλει το φως πάνω του όταν πάει να “μπει” σε σπίτι. Οι σκύλοι-φύλακες επίσης εκνευρίζουν τους ληστές αφού είναι εντελώς απρόβλεπτοι και μπορούν να ξεσηκώσουν τη γειτονιά», συμβουλεύει.

«Οι κλειδαριές όσο περνάνε τα χρόνια, είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν. Μια αναβάθμιση σε νέου είδους κλειδιού και τεχνολογίας κλειδαριών δυσχεραίνει το έργο της διάρρηξης»

«Η ρουτίνα κάνει εύκολη την πρόβλεψη των διαρρηκτών για τις ώρες που λείπετε από το σπίτι. Οι χρονοδιακόπτες ρεύματος που ανοιγοκλείνουν τα φώτα -και συσκευές όπως ράδιο και τηλεόραση- σε τυχαίες ώρες, μπερδεύουν τους επίδοξους εισβολείς».

«Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαρρήκτες αφήνουν τα ακόλουθα σύμβολα στα κουδούνια των σπιτιών για να προειδοποιήσουν τους “συναδέλφους” τους:

«Τέλος, προσπαθήστε να μην δίνετε συνεχώς το στίγμα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το που βρίσκεστε. Η νέα γενιά διαρρηκτών δυστυχώς εκμεταλλεύεται αυτή την υπερπροβολή και μπορεί να μάθει εάν λείπετε διακοπές, κάνοντας πιο εύκολη την απόφαση τους να προχωρήσουν στην εγκληματική τους δράση».

Σαλαμίνα: Ανήλικοι κλέφτες έχουν "σηκώσει" το νησί!

Στο ενεργητικό τους έχουν 7 διαρρήξεις. Δύο ανήλικα παιδιά 13 και 15 ετών συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τ.Α. Σαλαμίνας λίγη ώρα αφού είχαν διαρρήξει κατάστημα στην ίδια περιοχή και είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που διενήργησε το Τ.Α. Σαλαμίνας, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο διήμερο διέπραξαν άλλες επτά διαρρήξεις, σε καταστήματα και οικία στη Σαλαμίνα, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -370,5- ευρώ και χρυσή αλυσίδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share