Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κλείνει με εντολή εισαγγελέα το φονικό γήπεδο στη Χίο!

Τραγωδία!

6 Αυγούστου 2019 15:16
Κλείνει με εντολή εισαγγελέα το φονικό γήπεδο στη Χίο!

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φοιτητής της ΑΣΟΕΕ στη Χίο. Τραγωδία στη Χίο: Ποιός ευθύνεται για την αποκόλληση της μπασκέτας που σκότωσε τον 19χρονο;

Στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση της μπασκέτας και στο θάνατο του φοιτητή, το πρωί πήγαν στον τόπο που συνέβη το μοιραίο η Εισαγγελέας Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γιάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, οι Λευτέρης Παπαλάνης από την Τ.Υ. του Δήμου και Αργ. Τσικολή από την Τ. Υ. της Περιφερειακής Ενότητας και άλλοι μηχανικοί.

Ο έλεγχος εντάσσεται κι αυτός στην πραγματογνωμοσύνη που έχει διατάξει η Εισαγγελέας, με εντολή της οποίας σήμερα κλείνει η πρόσβαση στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ στη Δασκαλόπετρα.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε το πρωί, από την Εισαγγελία της Χίου ο μηχανικός του δήμου που υπηρετούσε στο παρελθόν στο Δήμο Ομηρούπολης και σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί στο δήμο Χίου, ο οποίος είχε προσαχθεί προκειμένου να εξεταστεί η εμπλοκή του στο έργο της τοποθέτησης της μπασκέτας στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας.

Η Εισαγγελέας, Σπυριδούλα Σταυράτη, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει διατάξει προανάκριση και για την περίπτωση του εν λόγω μηχανικού.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 19χρονου που καταπλακώθηκε από μπασκέτα!

Τραγική είναι η είδηση ότι η μπασκέτα «πλάκωσε» 19χρονο. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Χίο όπου ο νεαρός βρισκόταν για διακοπές.

Ο Δήμαρχος είχε προσαχθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Τι δήλωσε η μητέρα του στο Open για το τραγικό περιστατικό.

«Είχε πάει για διακοπές στη Χίο με την παρέα του. Από ότι μου έχουν πει κρατήθηκε πάνω στην μπασκέτα. Χωρίς να καταλάβουν πως, εκείνη έπεσε πάνω του και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δεν γνωρίζω πραγματικά πως ξεκόλλησε η μπασκέτα για να σας πω. Σας ευχαριστώ πολύ, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο» είπε η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού στο Open.


Ελεύθερος ο δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, που είχε προσαχθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αλλά κρίθηκε ότι δεν φέρει ευθύνη για τον συγκεκριμένο χώρο. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την Κυριακή στην Δασκαλόπετρα.
Η εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού δυστυχήματος με τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα —μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος— αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Σημειώνεται ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν —σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας— στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Ο 19χρονος, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας η μπασκέτα αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

Από τις φωτογραφίες του «πολίτη της Χίου» φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη σε πολύ μικρό βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share