Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Κάιρο: 19 νεκροί – δεκάδες τραυματίες! (Video)

Φόβοι για τρομοκρατική ενέργεια!

5 Αυγούστου 2019 19:15
Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Κάιρο: 19 νεκροί – δεκάδες τραυματίες! (Video)

Τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι λόγω σύγκρουσης οχημάτων στο Κάιρο της Αιγύπτου υπήρξε πολύ δυνατή έκρηξη αφήνοντας πίσω της 19 νεκρούς.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο, γεμάτο εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά στο αιγυπτιακό Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, στο κέντρο του Καΐρου.

Οι αξιωματούχοι αρχικά έκαναν λόγο για έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και συγκρούστηκε με άλλα τρία αυτοκίνητα.

Ο πρόεδρος Σίσι εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήρια του στους «Αιγύπτιους και τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δειλό περιστατικό τρομοκρατικής προέλευσης», το οποίο η αστυνομία απέδωσε στην μαχητική οργάνωση Χασμ, που θεωρείται από τις αρχές ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Νωρίτερα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη σε τροχαίο από το οποίο προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση.

Μακελειό στις ΗΠΑ: Εισήγηση για θανατική ποινή στον δράστη του Τέξας! - 29 νεκροί από τις επιθέσεις!

Εισήγηση για θανατική ποινή στον δράστη του Τέξας μετά το μακελειό που έγινε στις ΗΠΑ! 29 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τις επιθέσεις!

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν την Κυριακή πως πρόκειται να εισηγηθούν την ποινή του θανάτου κατά του δράστη της ένοπλης επίθεσης στο Ελ Πάσο, από την οποία βρήκαν τον θάνατο 20 άνθρωποι το Σάββατο σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Η κατηγορία που θα προτείνει η Πολιτεία είναι η εσχάτη των ποινών και ως εκ τούτου η εκτέλεση του κατηγορουμένου, θα ζητήσουμε τη θανατική ποινή», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Χάιμε Εσπάρσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αρχές επιχειρούν να σχηματίσουν το προφίλ του

Ο βασικός ύποπτος για το μακελειό σε κατάστημα Walmart, στο Ελ Πάσο είναι ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους από το Άλεν του Τέξας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχαν λίγη ώρα μετά το περιστατικό δυνάμεις της αστυνομίας και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες εξετάζουν, πλέον, τα γραπτά κείμενα που έχει «ανεβάσει» στο διαδίκτυο ο Κρούσιους, μερικές ημέρες πριν από το «χτύπημα», ώστε να διαπιστώσουν ποιό ήταν το κίνητρο.

Σύμφωνα με τις αναφορές της Αστυνομίας, ο ύποπτος, που ζει με την οικογένειά του, είναι αντιμέτωπος με πιθανές κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ελ Πάσο, αμνέφερε πως ο δράστης παραδόθηκε, χωρίς να φέρει αντιστάσεις, όταν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων τον πλησίασαν. Μάλιστα, στις πρώτες του κουβέντες προς τους αστυνομικούς, φέτεται να είπε πως «ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους Μεξικανούς μπορούσε!».

Φοιτητής στο κολλέγιο Κολίν του Ντάλας

Από τις πληροφορίες που διέρρευσαν, ο Κρούσιους ήταν φοιτητής στο Κολλέγιο Κολίν, στα νοτιοανατολικά του Ντάλας, την περίοδο 2017 - 2019, κάτι που επιβεβαίωσε και το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα. «Το Κολλέγιο Κολίν είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις κρατικές και ομοσπονδιακές αρχές, πάνω στις έρευνές τους για αυτή την ευαίσθητη τραγωδία. Βρισκόμαστε δίπλα στον κυβερνήτη και σε όλους τους Τεξανούς, εκφράζοντας τη λύπη μας για τα θύματα» ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο πρόεδρος του κολλεγίου, Νιλ Μάτκιν.

εμάτο μίσος για μετανάστες και Ισπανόφωνους το μανιφέστο

Από εκεί και πέρα, οι αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου, εξετάζουν από χθες το μανιφέστο τεσσάρων σελίδων που φέρεται να είχε αναρτήσει ο Κρούσιους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μανιφέστι ήταν γεμάτο από ρατσιστικές και αντισημιτικές θεωρίες. «Πιθανότατα σήμερα θα πεθάνω» ανέφερε σε σημείο του μανιφέστου ο 21χρονος, ενώ το ποστάρισμα δείχνει πως είχε γίνει περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία λάβει τις πρώτες κλήσεις για πυροβολισμούς στο κατάστημα του Ελ Πάσο.

Στο σύνολό του, το κείμενο απορρέει μίσος για τους μετανάστες και τους Ισπανόφωνους και τους κατηγορεί πως έχουν «κλέψει» δουλειές από τους Αμερικανούς, ενώ αναφέρει πως αλλοιώνουν, πολιτισμικά, τις Ηνωμλενες Πολιτείες. Επιπλέον, χαρακτηρίζει την «τραγική» την παράταξη των Ρεπουμπλικανλων, καθώς αποτελεί μια «επαγγελματική εταιρεία», που μπορεί να αυξήσει τη μετανάστευση. Μάλιστα, ο συγγραφέας αναφέρει πως είχε τις ίδιες απόψεις για τους μετανάστες πριν αναλάβει την προεδρία στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Στο ποστάρισμα, αναφέρεται επίσης πως ο δράστης προετοίμαζε την επίθεση σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα και περιγράφει τα όπλα που θα χρησιμοποιούσε.

Τόσο το Facebook όσο και το Instagram, έχουν ξεκαθαρίσει πως έχουν μετακινήσει από τα αρχεία τους τα προφίλ του δράστη και αναφέρουν πως εργάζονται για να περιορίσουν τη διασπορά του μανιφέστου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Ο ποταμός Πηνειός "στέρεψε"! (Video)

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη!

Προσοχή: Απατεώνες κλέβουν τα λεφτά σας μέσω λογαριαμού!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share