Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Όταν είδε το παιδί της σε αυτή την κατάσταση, της κόπηκαν τα πόδια!

Δεν πίστευε, αυτό που είχε συμβεί…

4 Αυγούστου 2019 16:32
Όταν είδε το παιδί της σε αυτή την κατάσταση, της κόπηκαν τα πόδια!

Όλοι λατρεύουμε μία όμορφη καλοκαιρινή μέρα με πολύ ζέστη και ήλιο. Δυστυχώς όμως, ο χρόνος που περνάμε έξω το καλοκαίρι μπορεί να έχει το τίμημά του και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο 3χρονος Kristoffer Nordgarden.

Το καλοκαίρι περπατάμε ξυπόλητοι, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα να πατήσουμε κάτι αιχμηρό ή να μας τσιμπήσει μία μέλισσα ή ακόμα χειρότερα… ένα φίδι.

Όταν ο 3χρονος Kristoffer έτρεξε προς την μητέρα του, Elisabeth Nordgarden κλαίγοντας, εκείνη αρχικά δεν θεώρησε πως ήταν κάτι τόσο σοβαρό.

Εκείνη την στιγμή δεν είχε καταλάβει πως αυτό θα ήταν το πιο τρομακτικό σαββατοκύριακο της ζωής της.

15 λεπτά αφού ξεκίνησε να κλαίει, το πόδι του άρχισε να πρήζεται και να γίνεται μπλε.


Η Elisabeth κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο έφτασε γρήγορα. Τους έλεγαν συνέχεια πως ήταν τσίμπημα από φίδι… η Elisabeth δεν είχε ιδέα.

Ο Kristoffer πήρε το αντίδοτο μόλις έφτασαν και άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Μετά, η κατάστασή του άρχισε να χειροτερεύει… όλο και περισσότερο.

Φαίνεται πως το αγόρι είχε εσωτερική αιμορραγία στο έντερο και είχε χάσει πολύ αίμα. Τότε ήταν που η Elisabeth κατάλαβε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση και άρχισε να ανησυχεί περισσότερο.

Μετά από 10 μέρες στο νοσοκομείο, ο Kristoffer τα είχε καταφέρει! Επιτέλους είχε αναρρώσει και ήταν έτοιμος να πάει σπίτι.

Παρά τα όσα είχαν συμβεί, ο 3χρονος ήταν και πάλι έξω και έπαιζε από την πρώτη μέρα που γύρισε σπίτι. Ωστόσο, η μητέρα του πλέον είναι πολύ πιο προσεκτική.

«Πλέον σέβομαι πολύ περισσότερο τις οχιές και θα σιγουρέψω πως τα παιδιά μου θα φοράνε μπότες όποτε πηγαίνουμε σε περιοχές με ψηλό γρασίδι στο μέλλον.»

Κίνδυνος! Φίδι-ζόμπι κυκλοφορεί ελεύθερο και σπέρνει τον πανικό! Παριστάνει το ψόφιο όταν...

Μια δημοσίευση στο Facebook από τον επίσημο λογαριασμό των Κρατικών πάρκων και Αναψυχής της Βόρειας Καρολίνας αποκάλυψε πως στην πολιτεία των ΗΠΑ υπάρχουν φίδια - ζόμπι, τα οποία ωστόσο είναι εντελώς ακίνδυνα.

Η κωδική ονομασία των συγκεκριμένων ερπετών προέρχεται από μια ιδιαίτερη συνήθειά τους. Όταν ένα τέτοιο φίδι αισθάνεται ότι απειλείται, γυρνά ανάποδα με ανοιχτό το στόμα και παριστάνει το νεκρό. Μόλις ο κίνδυνος απομακρυνθεί και το ερπετό νιώσει ασφαλές, «ξαναζωντανεύει» και εξαφανίζεται.

Τα ερπετά αυτά ποικίλουν στο χρώμα, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι καφέ ή γκρίζα με σκούρες καφέ κηλίδες. Δεν είναι δηλητηριώδη αλλά τείνουν να εμφανίζουν ιδιότητες όπως η κόμπρα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

«'Οταν απειλούνται, τα φίδια φουντώνουν και αναπτύσσουν τους λαιμούς τους όπως οι κόμπρες ενώ μπορεί να χτυπήσουν επανειλημμένα» τονίζουν οι ειδικοί ερπετολόγοι. «Αν ο αντίπαλος συνεχίσει, το φίδι θα αποδειχθεί θανάσιμο» εξηγούν.

Το φίδι «ζόμπι», που φτάνει σε μήκος μέχρι και 1.5 μέτρο, απαντάται σε όλη την ανατολική πλευρά της χώρας, από τη Φλόριντα και το Τέξας μέχρι τη Μινεσότα, σύμφωνα με το Μουσείο της Φλόριντα.

Ο αστικός μύθος λέει ότι το φίδι μπορεί να αναμειγνύει το δηλητήριο με την αναπνοή του και έτσι μπορεί να σκοτώσει ένα άτομο από απόσταση είκοσι πέντε μέτρων, αλλά το μουσείο είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share