Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δείτε τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία! (Video)

Σοκ!

4 Αυγούστου 2019 15:59
Δείτε τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία! (Video)

Πλάνα από εξωτερική κάμερα, τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία, μετέδωσε το δίκτυο NHK WORLD.

Το επίκεντρο του σεισμού έντασης 6,2 βαθμών βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 50 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στο Τόκιο.

Οι σεισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Ιαπωνία, που αποτελεί μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές στον κόσμο. Εκτιμάται πως στην Ιαπωνία σημειώνεται περίπου το 20% των παγκόσμιων σεισμών που ξεπερνούν σε ένταση τους 6 βαθμούς.

Σεισμός ταρακούνησε το Ξυλόκαστρο!

Σεισμός ταρακούνησε το Ξυλόκαστρο! 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, κοντά στο Ξυλόκαστρο.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός στα Καλάβρυτα!

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα πριν από λίγο!

Το εστιακό βάθος ήταν δέκα χιλιόμετρα! Να σας θυμίσουμε και τον σεισμό στην Κρήτη!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε μεν ιδιαίτερα αισθητός αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Το καλοκαίρι των Ρίχτερ: Τυχαία ή όχι η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα;

Ως τυχαίο γεγονός χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι της αξιοσημείωτη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο 15νθήμερο στη χώρα μας. Δήλωση- βόμβα καθηγητή σεισμολογίας: «Θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη και μόνο η Αγία Σοφία θα αντέξει σε…»
Μετά τον σεισμό της Αττικής, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 8 μικρότεροι, πλην όμως ιδιαίτερα αισθητοί, με μεγαλύτερο εκείνο των 5,2 βαθμών στο Ηράκλειο της Κρήτης.
«Το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκαν αρκετές σεισμικές δονήσεις που εντοπίζονται κυρίως σε δυο περιοχές, της Αττικής και του Ηρακλείου Κρήτης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, είναι καθαρά σύμπτωση ότι έγιναν λίγες ημέρας ο ένας μετά τον άλλον. Έχουν μεσολαβήσει και άλλοι μικρότεροι σεισμοί σε άλλες περιοχές, για τους οποίους επίσης δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ τους», ανέφερε στον «Ε.Τ.» ο σεισμολόγος και μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Πιο αναλυτικά, μετά τη δόνηση των 5,3 ρίχτερ της Αθήνας, σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθκε στη Ζάκυνθο την Κυριακή 28 Ιουλίου. Δεύτερος σεισμός ακολούθησε στην Ζάκυνθο προ ημερών, με μέγεθος 4,2 βαθμών.
Μετασεισμοί
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους οι μικροί αυτοί σεισμοί στη Ζάκυνθο εντάσσονται στη μετασεισμική ακολουθία του μεγάλου σεισμού των 6,8 ρίχτερ που εκδηλώθηκε στο νησί το περασμένο φθινόπωρο.

Την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε διπλός σεισμός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ενώ και οι Σέρρες χόρεψαν τον… χορό των ρίχτερ.

Ότι πρόκειται για εντελώς ανεξάρτητα γεγονότα σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης. Ο ίδιος επισημαίνει, ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια η πολιτική προστασία της χώρας βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Μας έσωζε η ευαισθησία μερίδας δημάρχων, οι οποίοι προχωρούσαν σε ενέργειες όπως διάφορα σεμινάρια, δράσεις και άλλα…».

Τι λένε οι ειδικοί

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, οι σεισμολόγοι φέρνουν για παράδειγμα το 1995, όταν μέσα σε ένα τρίμηνο είχαν εκδηλωθεί στον ελλαδικό χώρο τρεις μεγάλοι σεισμοί, με μεγέθη από 6 ρίχτερ και άνω. Ήταν οι σεισμοί της Αρναίας, της Κοζάνης και του Αιγίου…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share