Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του και οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου! (Video)

Ποιο είναι το κομβικό σημείο;

2 Αυγούστου 2019 21:30
Αποφυλάκιση Κορκονέα: Τι δήλωσε ο δικηγόρος του και οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου! (Video)

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Κορκονέα το κομβικό σημείο, για τον αν ο εισαγγελέας ζητήσει αναίρεση της απόφασης - κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επάναληψη της δίκης - είναι το αν ορθώς ή όχι του αναγνωρίστηκε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για δικαίωση της αντίδρασης της πολιτική αγωγής, άλλωστε από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι θα ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης, μιας απόφασης όπως την χαρακτηρίζουν προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Παρέμβαση – βόμβα του Αρείου Πάγου για την απελευθέρωση Κορκονέα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια από τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ένοχος ο Κορκονέας για την δολοφονία Γρηγορόπουλου - Αθώος ο Σαραλιώτης

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο.

Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share