Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Προσοχή στους Αμπελοκήπους: Κατεδαφίζεται επικίνδυνο κτίριο!

Μετά τον πρόσφατο σεισμό κρίνεται απαραίτητο!

2 Αυγούστου 2019 15:27
Προσοχή στους Αμπελοκήπους: Κατεδαφίζεται επικίνδυνο κτίριο!

Τεράστια προσοχή στους Αμπελόκηπους αφού κατεδαφίζεται επικίνδυνο κτίριο! Η κατεδάφισή του κρίθηκε αναγκαία μετά τον σεισμό της Αθήνας!

Ο δήμος Αθηναίων έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα 5 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει κατεδάφιση κτιρίου που έχει κριθεί επικίνδυνο μετά τον πρόσφατο σεισμό. Να σας θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχε κατεδαφιστεί ένα ακόμα κτίριο!

Πρόκειται για ένα από τα δεκατρία κτίρια που ο δήμος Αθηναίων έχει προγραμματίσει να κατεδαφίσει για λόγους ασφαλείας το επόμενο διάστημα.

Το εγκαταλελειμμένο κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη στους Αμπελόκηπους. Οι εργασίες κατεδάφισης θα ξεκινήσουν στις 7.30 το πρωί.

13 κτίρια στην Αθήνα προς κατεδάφιση μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ!

«Έτοιμος είναι ο δήμος Αθηναίων να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων που θεωρούνται "επικίνδυνα"», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel», ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί ποδός και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτηρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων, για δεκατρία από αυτά εκδίδονται άδειες κατεδάφισης.

Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.

Οι σταθμοί αυτοί είναι οι εξής:

1) Σμόλικα 23-25, Σεπόλια

2) Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια

3) Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια


Τα κτήρια του δήμου Αθηναίων για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης είναι:

Μυλοποτάμου & Δαβάκη

Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών

Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους) – 5 κτίρια

Ερεσσού 11

Πελίου 8

Αλκμαίωνος 3

Πλαπούτα 24Β

Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος

Ανθέων και Αμασίου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share