Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη! Υπό κατάρρευση φράγμα! (photos-video)

Συναγερμός!

2 Αυγούστου 2019 14:41
Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη! Υπό κατάρρευση φράγμα! (photos-video)

Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Whaley Bridge στην κεντρική Αγγλία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω φόβου κατάρρευσης του φράγματος Toddbrook Reservoir. Κρήτη: Βυθίστηκε το χωριό Σφεντύλι! - Γέμισε νερό το φράγμα!

Όπως μεταδίδεται, η μια πλευρά του φράγματος άρχισε να υποχωρεί. Μονάδες του στρατού μετέβησαν στην περιοχή όπου προσπαθούν να ασφαλίσουν το φράγμα με σακιά άμμου και να αφαιρέσουν ποσότητες νερού.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης μίλησε για κρίσιμη κατάσταση και ότι μέχρι στιγμής το νερό υποχώρησε κατά μόλις 20 εκατοστά. Η πόλη βρίσκεται περίπου 26 χλμ μακριά από το Μάντσεστερ και το φράγμα χρονολογείται από τον 19 αιώνα.

Σοκ στη Βραζιλία: Κατέρρευσε φράγμα σε ορυχείο, τουλάχιστον 200 αγνοούμενοι!

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων σε ορυχείο σιδήρου και χρυσού που ανήκει στην εταιρεία Vale SA, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Βραζιλίας.

Οι πυροσβέστες έχουν διασώσει μέχρι στιγμής δεκάδες άτομα που είχαν παγιδευτεί στη λάσπη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.

Η εταιρεία και οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα τέλματα που διέρρευσαν από το ορυχείο Κορέζο ντε Φεϊζάο εξαπλώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα κτίρια των διοικητικών υπηρεσιών του ορυχείου αλλά και στην τοπική κοινότητα Βίλα Φορτέκο, κοντά στην πόλη Μπρουμαντίνιου της πολιτείας Μίνας Ζεράις.

Πριν από τρία χρόνια είχε σημειωθεί η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στη Βραζιλία, όταν ένα μεγαλύτερο φράγμα τελμάτων, το Σαμάρκο Φουντάο, που ανήκε από κοινού στις εταιρείες Vale και BHP Billiton κατέρρευσε, στην ίδια περιοχή, θάβοντας στις λάσπες πολλά σπίτια και σκοτώνοντας 19 ανθρώπους.

Φράγμα Μαραθώνα: Το έργο που λύτρωσε την Αθήνα! Οι άγνωστες λεπτομέρειες της κατασκευής του και η... κατάρα του Ποσειδώνα! (PHOTOS)

Η περιοχή της Αττικής υπέφερε από την έλλειψη νερού από την αρχαιότητα. Η λειψυδρία που βασάνιζε από τότε τους κατοίκους, εξηγείται από το μύθο για την ονομασία της πόλης των Αθηνών, που θέλει τον Ποσειδώνα και την Αθηνά να μονομαχούν για το όνομα της πόλης. Το νερό που προσέφερε ο Ποσειδώνας σαν δώρο για την πόλη δεν εντυπωσίασε τους υπόλοιπους Θεούς- κριτές της μονομαχίας, οι οποίοι χάρισαν τη νίκη στη θεά Αθηνά και την ελιά που επέλεξε να δωρίσει στην πόλη. Ο θυμός του Ποσειδώνα για την υποτίμηση του πολύτιμου δώρου κυνηγάει από τότε τους κατοίκους της πόλης που υπέφεραν από έλλειψη νερού.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ανάλογα με τα μέσα κάθε εποχής, έκαναν κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν νερό. Στην αρχαιότητα, η λειψυδρία ανάγκασε τον νομοθέτη Σόλωνα να θεσπίσει ειδικό νόμο για την κατανάλωση νερού, που διατήρησε και αργότερα ο Πεισίστρατος. Μάλιστα, για την τήρηση του νόμου είχε θεσπιστεί ειδική επιτροπή που επέβαλε πρόστιμα στους υπερκαταλανωτές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη: Οι φλόγες απείλησαν σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο διπλωμάτη!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share