Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Συνέβη πριν λίγο: Σεισμός στο Καρπενήσι!

Πόσο κουνήθηκαν;

31 Ιουλίου 2019 20:24
Συνέβη πριν λίγο: Σεισμός στο Καρπενήσι!

Σήμερα είναι μια μέρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα! Τις τελευταίες 6 ώρες έχουν γίνει 9 σεισμοί με πιο ισχυρό, το σεισμό στην Καστοριά που ήταν 3,2.

Συνέβη πριν λίγο: Σεισμός στο Καρπενήσι!

Όλη μέρα λοιπόν, κουνιόμαστε! Ο τελευταίος σεισμός έγινε στο Καρπενήσι και ήταν κοντά στα 2 ρίχτερ.

Μικρός αλλά οι κάτοικοι αναστατώθηκαν! Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10χλμ.

Συνέβη πριν λίγο: Σεισμός στο Καρπενήσι!

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία!

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 17.22 ώρα Ελλάδας στην Αλβανία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μεσογειακό σεισμολογικό κέντρο. Ενώ πριν λίγο είχαμε ισχυρή σεισμική δόνηση στη Καστορία!

 Σεισμός στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας!

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Bilisht και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.

Σείεται η γη! Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο τα 5,3 Ρίχτερ

Σείεται η γη! Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο τα 5,3 Ρίχτερ

Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το «κούνημα» της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στο δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Σεισμός 5,3 Ριχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Το βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, είναι από κάμερα στον Αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας» στη Βόνη και δείχνει τι συνέβη την ώρα του σεισμού.

Ο σεισμός μετρήθηκε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

undefined

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share