Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία!

Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.

31 Ιουλίου 2019 18:06
Ισχυρός σεισμός στην Αλβανία!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 17.22 ώρα Ελλάδας στην Αλβανία σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μεσογειακό σεισμολογικό κέντρο. Ενώ πριν λίγο είχαμε ισχυρή σεισμική δόνηση στη Καστορία!

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Bilisht και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.

Σείεται η γη! Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο τα 5,3 Ρίχτερ

Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το «κούνημα» της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στο δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Σεισμός 5,3 Ριχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Το βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, είναι από κάμερα στον Αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας» στη Βόνη και δείχνει τι συνέβη την ώρα του σεισμού.

Ο σεισμός μετρήθηκε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share