Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020

Σείεται η γη! Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο τα 5,3 Ρίχτερ

Τρόμος!

31 Ιουλίου 2019 11:16
Σείεται η γη! Η στιγμή που χτυπούν το Ηράκλειο τα 5,3 Ρίχτερ

Τη διάρκεια του σεισμού αλλά και το «κούνημα» της κάμερας σε εγκαταστάσεις επιχείρησης στο δήμο Μινώα στο Ηράκλειο, αποτυπώνει βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Σεισμός 5,3 Ριχτερ «ταρακούνησε» την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι (Video)

Το βίντεο, που δημοσιεύει το cretalive.gr, είναι από κάμερα στον Αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας» στη Βόνη και δείχνει τι συνέβη την ώρα του σεισμού.

Ο σεισμός μετρήθηκε 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 170 χιλιόμετρα και επίκεντρο 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια όμως, εκτός από το μέγεθος του σεισμού, άλλαξε και το εστιακό του βάθος, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ήταν 66,1 χιλιόμετρα, αλλά και το επίκεντρο, που πλέον εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

undefined

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη αλλά και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Ήταν όμως μικρής διάρκειας, που η δόνηση κράτησε 5 με 6 δευτερόλεπτα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη.

Σεισμός στη Σαντορίνη!

Σεισμός στη Σαντορίνη!

Σεισμός ταρακούνησε το νησί της Σαντορίνης στις 20:00. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 51 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού.

Ο σεισμός έφτασε τους 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 156 χιλιόμετρα. Ενώ νωρίτερα σημειώθηκε σεισμός και στην Ζάκυνθο!

Διπλός σεισμός στην Λαμία!

Διπλός σεισμός ταρακούνησε την πόλη της Λαμίας! Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 2,8 βαθμών σημειώθηκε στις 03:27 , ενώ τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ!

Το επίκεντρο του δεύτερου, ισχυρότερου σεισμού ήταν 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας, κοντά στην περιοχή της Αμφίκλειας. Να σας θυμίσουμε ότι έγινε σεισμός εχθές και στην Αθήνα!

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 14,2 χιλιόμετρα, ωστόσο έγινε αρκετά αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Σεισμός Λαμία

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δόνηση που όπως τόνισαν οι σεισμολόγοι, εντάσσεται στην μετασεισμική δραστηριότητα των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσαν την Αθήνα στις 19 Ιουλίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share